En man i 20-års åldern är förd till sjukhus efter misstänkt skottlossning i Kista på lördagskvällen. En förundersökning om synnerligen grov misshandel har inletts.

Vid 22-tiden på lördagen larmades polisen till Kista efter att flera skottliknande smällar hörts. En person hittades utomhus, skadad men vid medvetande. Enligt vittnesuppgifter ska ett flertal personer ha setts lämna platsen till fots i samband med detta.

Den skadade som är en man i 20-års åldern tros ha blivit skjuten och är förd till sjukhus med ambulans. Polisen rubricerar händelsen som synnerligen grov misshandel och en förundersökning har inletts. En teknisk undersökning har inletts och polisen söker efter misstänkta gärningsmän samt samlar in vittnesuppgifter.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Samisk teater på Kista bibliotek

I söndags var det ett samiskt evenemang för barn på Kista bibliotek. Det spelades en interaktiv teaterföreställning där barnen bland annat fick lära sig att jojka, samernas egna berättande, sångstil.

Järvaveckan: Jimmie Åkesson ställer in

Jimmie Åkesson skulle hålla tal på Järvaveckan ikväll, men har nu lämnat återbud. 

Promenera till skolan med Järvas Idrottsmammor!

Inte ens hälften av eleverna i Kista International School kommer till skolan just nu. Antingen har de förkylningssymtom, eller så är de rädda att bli smittade på bussen i tunnelbanan. Men nu organiseras gemensamma promenader till skolan.

Provtagningsbussen parkerar numera på Rinkebyplan

Redan i mitten av januari började bussarna komma till Tensta och Husby för att erbjuda gratis provtagning för alla som hade symtom på covid-19. Sedan slutet av februari stannar provtagningsbussen även i Rinkeby.