Fackförbundet Kommun al bjöd på röda ballonger på Husbyfestivalen.

Årets Husbyfestival blev en blandning av churros och grillspett, politik och schlager, dans och diskussioner. Solen sken och allt var ungefär som det brukar vara.

På festivalens två scener avlöste uppträdandena varandra. På stora scenen var det dansuppvisning från Indien och framträdande för barnen med Aja Baja Band. Även Carola hade hittat ut till Husby och sjöng några av sina hitlåtar. Hennes uppträdande följdes av Street Star Sisters och sedan kom Järvas egen popidol Elias Abbas.

Det var fler partier på plats, ett valår som detta. Socialdemokraterna hade dessutom bjudit in prominenta gäster, som förre inrikesministern Anders Ygeman och finansborgarrådet Karin Wanngård. Anders Ygeman var ute tillsammans med lokala politiker och knackade dörr i området. Karin Wanngård besökte en workshop inför som anordnats inne i Folkets Husby. Där träffade hon Rami, 9 år, som ställde henne en rad frågor om hur hennes parti sköter sig i stadshuset.

– Tänker ni samarbeta med SD, frågade Rami.
– Nej, det är ett rasistiskt parti, svarade Karin Wanngård.
– Men moderaterna och SD tänker samarbeta, sade Rami. Det vet ni, va?
– Ja, vi får se hur det blir, sade Karin Wanngård. Efter den 9 september vet vi.
De resonerade lite fram och tillbaka om partitillhörighet och lojaliteter.
– Min syster röstar på vänstern, sade Rami.
– Då blir hon nog socialdemokrat snart, sade Karin Wanngård.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Amal Said representerar blåa linjen som modell

Amal Said fick en förfrågan om att vara med på en fotografering för företaget RepLaces.  – Jag tyckte att det lät spännande och kändes självklart att vara med när jag fick höra om konceptet. Idén bygger på att man ska bygga broar i samhället genom att stolt representera sig själv oavsett var man kommer ifrån. Så kan man skapa en större samhörighet, säger Amal Said, en av grundarna av nätverket Womenisa. 

Nu blir det fest till slut!

Alla som bor i studentskrapan Tensta Torn bjuds in till centrum för…

Bowlinghallen i Rinkeby Centrum söker nya ägare

Hallen som lanserade sig som ”Stockholms prisvänligaste bowlinghall stänger. – Ja, det är fruktansvärt tråkigt. Det absolut bästa vore om någon tog över verksamheten, säger Anne Rantanen.

Misstänkt för mordet i Husby begärs häktad

Åklagaren har i dag begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Husby i måndags. Ytterligare en man, som också varit anhållen i ärendet, har däremot släppts på fri fot.