En man i 20-års åldern är förd till sjukhus efter misstänkt skottlossning i Kista på lördagskvällen. En förundersökning om synnerligen grov misshandel har inletts.

Vid 22-tiden på lördagen larmades polisen till Kista efter att flera skottliknande smällar hörts. En person hittades utomhus, skadad men vid medvetande. Enligt vittnesuppgifter ska ett flertal personer ha setts lämna platsen till fots i samband med detta.

Den skadade som är en man i 20-års åldern tros ha blivit skjuten och är förd till sjukhus med ambulans. Polisen rubricerar händelsen som synnerligen grov misshandel och en förundersökning har inletts. En teknisk undersökning har inletts och polisen söker efter misstänkta gärningsmän samt samlar in vittnesuppgifter.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Aktionsgruppen Sthlm Mot Hat mobiliserar för trygghet i helgen

Imorgon planeras en hataktion från en grupp partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs. Planen är att åka runt mellan Stockholmsförorter och bränna koraner. Därför planerar aktionsgruppen Sthm mot hat en motaktion för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen.

Gunilla Lundgren har fått Kungliga Sällskapets medalj

Gunilla Lundgren har fått Kungliga Sällskapet Pro Patrias guldmedalj i 12:e storleken för medborgerliga förtjänster. – Ja, det var så roligt och en sådan värdig ceremoni, säger Gunilla Lundgren.

Rinkeby Run deltog i världens största terränglopp

Fyra löpare från Rinkeby Run deltog i Lidingöloppet, världens största terränglopp. Jonis Serry, Elena Osokina, Noah Örtegren och Mårten Westberg fanns med bland de 10 000 löparna.

Förorten mot våld lägger ner

Efter tre års arbete mot det dödliga våldet i Sveriges förorter har organisationen Förorten mot våld tagit beslutet att lägga ner sin verksamhet. Bakgrunden till beslutet är inte entydig, men i ett uttalande på sociala medier nämns tid, energi och psykiska påfrestningar.