Yusuf Abdirahim Omar bor i Rinkeby och tävlar i löpning, men valde inte Rinkeby Run. Han valde Tureberg, för där finns Andreas Almgren, Hanna Hermansson och Napoleon Solomon.

Yusuf tycker det är värt att jogga eller cykla 7,5 km till Sollentunavallen, för att få träna i stjärnornas klubb. Dessutom har han Mårten Barkvall som tränare. Mårten har varit en av Sveriges bästa medeldistanslöpare.

För det är medeldistans som är Yusufs fokus. Han siktar på USM för pojkar 15 år, och då på 800m och 2000m. Kanske 1500m hinder också. På 800m ligger Yusuf nu på 18:de plats i Sverige-statistiken med 2,14 som han gjorde i Västerås förra helgen. Idag springer han 1500m på samma plats. 2000m är Yusufs bästa distans. Där har bara fem löpare i hela Sverige gjort bättre tid än Yusufs 6,36. 1500m hinder har Yusuf inte hunnit pröva ännu, men hoppas få prova innan SM.

Yusufs pappa Abdirahim gillar att han tränar i Tureberg FK av helt andra skäl. Där tränar han med svenskar som bor i stora villor längs med vattnet i ett av Sveriges rikaste områden. Som bieffekt av träningen får Yusuf ett kontaktnät som kan vara värdefullt i framtiden.

Under sommaren tränar Yusuf två gånger om dagen. Antingen ett distanspass på morgonen och ett kvalitetspass på eftermiddagen, eller tvärtom.

SM för pojkar 15 år är den 25 augusti Norrköping.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Äntligen drog fotbollsmatcherna igång igen

Det var en efterlängtad dag för många. Efter över 120 dagar utan tävlingsmatcher var det dags igen. Första utmaningen för Rinkeby United var borta mot Solna FC (Div4)  i den första gruppspelsmatchen i Stockholm Cup.

Banjul FC gick raka vägen upp till division 4!

Banjul FC går upp i division 4! Det blev klart efter segern mot Apollon Solna FK på Skytteholm IP på lördagseftermiddagen. – Det känns fantastiskt, sade Edi Dem, ordförande i föreningen, när slutsignalen gått.

Sveriges bäste tennisspelare vill komma till Järva

Den 3-7 och 10-14 augusti är det Idrottscamp i Hjulsta och i Tensta. När Stockholms Idrottsförbund förberedde programmet kom en oväntad förfrågan om att få hjälpa till. Det var Mikael Ymer som frågade, Sveriges bäste tennisspelare just nu.

Viktig vinst för Akropol på väg mot semifinalplatsen

Akropols herrar kammade i helgen hem ytterligare en imponerande seger mot Lidingö i jakten på semifinalplatsen, Final 4.  Publiken i Lidingö bjöds på en riktig poängfest under lördagen. I halvtid var ställningen 49-49!