Fredrik Jurdell är ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Årets sista möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd blev Fredrik Jurdells första. Sus Andersson, MP, som satt ordförande för sista gången, bad nye stadsdelsdirektören att presentera sig.
– Mycket kort kan jag säga att jag arbetat i snart 20 år i staden, men det är första gången jag arbetar i en stadsdel. Det ska bli mycket spännande.

Fredrik Jurdell är uppvuxen i Bromsten och sade att han känner sig hemma i stadsdelen.
– Ja, jag har nog stått flera gånger på scenen här i Spånga-Folkan under min skoltid.

Under fikapausen fanns tillfälle att ställa frågor till den nye direktören.

Hur känns det?

– Det känns bra, riktigt bra. Men jag har bara varit nio dagar på jobbet än.

Du kommer till Spånga-Tensta direkt från tjänsten som vice stadsdirektör, och flyttar från stadshuset till Lundagatan i Spånga. Har du blivit sparkad snett nedåt?

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag tillhör de tjänstemän som anser att om man inte har jobbat i en stadsdel, då har man inte jobbat alls. Så det här ska bli spännande.

Vad är det första du måste göra? Nedskärningar?

– Vi kommer att fokusera på kärnverksamheten. Individ- och familj får ett påslag med 88 miljoner i Stockholms stad. Men det blir nedskärningar inom kultur- och fritid och demokratimedlen försvinner. Budgeten beslutas på första offentliga sammanträdet nästa år, då blir det tydligare hur det kommer att se ut.

Fredrik Jurdell tillträdde sin tjänst den 1 december. Förre stadsdelsdirektören Per Kjellander fick sluta med omedelbar verkan den 15 november.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkebypedofilen överklagade – hovrätten slår fast domen

I juli föll domen mot den 67-årige mannen från Rinkeby som greps förra året för att ha utsatt barn för sexuella övergrepp. Mannen dömdes till tio års fängelse i Solna tingsrätt, men domen överklagades. Idag kom hovrättens dom – påföljden på tio års fängelse står fast.

Nu är den lysande konsten längs Rinkebystråket invigd

– Han som ligger ner i gul tröja, det är jag! En av killarna från årskurs 7 i Rinkebyskolan pekar på ett av de lysande konstverken som numera pryder flera fasader längs Rinkebystråket. 

Sarah och Rayana gläds åt sommarens tjejläger

Tillsammans med Healthy Women och Kista SC får unga tjejer i Järva chansen att åka på tjejläger till Vässarö, som ligger en timme utanför Stockholm. Evenemanget äger rum under fyra dagar med start från och med den 22 Juli. – Det kommer att bli många roliga aktiviteter och vi får möjlighet att umgås, säger Susan Dahlbeck, grundare för Healhty Women.

Äntligen! Snart är plaskdammen i Nydalsparken klar!

Nu på måndag, den 15 juni, då finns det äntligen vatten i plaskdammen i Nydalsparken i Tensta. Det skulle dröja tre år, och tre somrar, innan plaskdammen rustades upp.