En stor omorganisation är på gång i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Avdelningen Förebyggande socialtjänst och fritid kommer att försvinna från årsskiftet.
Det formella beslutet fattas på nämndmötet i november.

Förebyggande och myndighetsutövande socialtjänst kommer samlas i samma avdelning. Det betyder att Familjehuset och allt preventivt arbete, föreslås höra till avdelningen Individ och familj. Namnet på den utökade avdelningen är inte klart.

En sammanhållen organisation kring öppna verksamheter föreslås. Stadsdelens parklekar, träffpunkter för unga, fritids- och ungdomsgårdar flyttas till avdelningen Stadsutveckling och medborgarservice.

Fackförbund och berörda medarbetare informerades om förslaget till förändrad organisation 22-23 oktober. Idag 10 november sker en MBL-förhandling, risk- och konsekvensanalyser behandlas och ett slutgiltigt förslag till ny organisation beslutas.

Förslaget som väntas träda i kraft den 1 januari 2021 görs inte av ”besparingsskäl”, utan sägs vara en ”kvalitativ effektivisering”.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

SD för första gången representerat i stadsdelsnämnderna i Järva

I måndags utsågs ledamöterna till stadsdelsnämnderna för kommande mandatperiod. För första gången…

Järva flaggar gult men värdarna har inte påverkats

De gula flaggorna med hyresgästernas krav på värdarna i krisen sprider sig bland de boende i Järva. Men fastighetsägarna har ännu inte påverkats av kampanjen trots att många hyresgäster är oroliga.  – Vi har fått en del förfrågningar om vad som händer om man exempelvis förlorar jobbet, säger Jonatan Öhman på Hembla.

Sju personer med koppling till Al-Azhar åtalas för grova ekobrott

Åtal har väckts mot sju personer med anknytning till Al-Azharskolan. Åtalet gäller trolöshet mot huvudman i två fall, grova bokföringsbrott och grovt penningtvättsbrott. Fem av de åtalade satt tidigare i skolans stiftelses styrelse.

HSB svarar på kritiken: Det är olyckligt och något vi beklagar

Vi håller helt med om att det dröjde alldeles för länge innan vi undersökte fuktskadan i lägenheten. Förvaltaren missade ärendet i sin mejl. Det är olyckligt och något vi beklagar. När hyresgästen hörde av sig igen i november och påminde tog vi tag i ärendet direkt.