Blå huset i Tensta.

Vad kommer att hända med Blå Huset i Tensta? Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning har sagt upp avtalet med Stadsmissionen gällande driften av fritidsgården. 

Stadsdelsnämnden har sagt upp sitt avtal med Blå Huset, men verksamheten kommer pågå tills avtalstiden är slut.
– Vi tycker att kontraktet känns omodernt och där var vi överens med Stadsmissionen om att det kändes gammalt, säger Emma Delgado Diaz, avdelningschef på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

I somras mottog Spånga-Tensta stadsdelsnämnd ett medborgarförslag om att fritidsgården Blå Huset borde läggas ned. Den som skrivit förslaget är verksam vid Kulturskolan i Tensta, som är grannar med fritidsgården. Förslagsställaren föreslog att en ny fritidsgård i kommunal regi skulle öppnas på annan plats.

Förslaget motiverades av att det finns ”allvarliga brister i säkerheten” som även påverkar övrig verksamhet i huset. Det var i maj förra året som ett automatvapen hittades i Blå Husets lokaler.

Avdelningschef Emma Delgado Diaz säger dock att verksamheten fortsätter som vanligt tills avtalet löper ut den 31 januari 2020.
– Vi är inte ute efter att stänga fritidsgården. Vi har inga planer på det i dagsläget, säger Emma Delgado Diaz.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mord i Kista i natt

Natten till söndag klockan 02.43 larmades polisen till ett bostadsområde i Kista. En man hade skjutits med flera skott i samband med vad polisen beskriver som en konfrontation.

Banjul FC på frammarsch

I lördags spelade Banjul FC hemmamatch mot Hässelby SK FF. Banjul vann matchen enkelt med övertygande 5-1. Matchen lockade stor publik.

Mia Törnblom var med på Healthy Women’s tjejkväll online

Mia Törnblom som är författare och föreläsare var bjuden till månadens event som handlade om psykisk ohälsa, ångest, sociala medier och depression.  – Alla öppnade upp sig och det var många personliga frågeställningar, säger Mira William som är en av alla ambassadörer för Healthy Women.

”Man är inte så tuff som man tror”

Ikväll börjar TV4:s satsning Elitstyrkans hemligheter Sverige. En av deltagarna är fitnesscoachen Fredrik Johansson.  – ”Titta pappa, du är med på teve” säger min fyraåring hela tiden.