Aktivitetscenter för äldre har haft Promenad-grupper i alla stadsdelar i Rinkeby-Kista under oktober och början av november. Men förra veckan blev alla utomhusaktiviteter inställda.

Det tycker jag är  fel, smittorisken är mindre utomhus, man kan hålla avstånd, och det har varit färre än åtta personer när jag varit med.

Isolering och stillasittande har många negativa effekter som kan belasta vården. Man kan klara en infektion bättre om har bra grundfysik, hörde jag idag. Så jag tycker att utomhus aktiviteterna skall återupptas i december och bara ha uppehåll från julveckan till 7 januari.

Irene Westerberg 

Bild: Mabel Amber/Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Så många nyanser i oktober

Några kilometer runt Järvafältet kan få blodomloppet att sjunga. Oktober har alltid varit en favoritmånad. Sommarens action är över och nu finns en lugnare tid i väntan på mörkare dygn.

En ensam plugg och grannsolidaritet i Husby

Ett och annat har man lärt sig under pandemin. Som att tjacka käk på nätet och få hem rubbet en gång i veckan i stället för att släpa sig fördärvad med tunga kassar var och varannan dag.

Få hittade ut, men fler hittade hit

Rinkeby Run tog kontakt med Orienteringsförbundet och appen ”Hitta Ut” för att hjälpa Rinkebybor röra på sig mer. Det har fungerat så där, hittills.

Hur blir det med Hjulstas utomhusgym?

När politiker, som inrikesminister Mikael Damberg, uppmanar folk att träna på utegym istället för inomhus, så är det klokt sagt. Men det som dock oftast glöms i ett sådant uttalande är om förutsättningarna skapats för folket.