Trappan i Tensta Centrum har blivit med effektbelysning. Ljusslingan ändrar färg efter veckodag och under olika högtider. 

Sedan en månad tillbaka har Tenstaborna fått belysning över trappan på Taxingeplan. Trappan renoverades av Trafikkontoret och stod klar hösten 2019. Ett år senare har trappan fått en ljusslinga som ändrar färg efter veckodag och vid särskilda högtider som Nobeldagen, julveckan och nyårsafton.

Just på Nobeldagen och nyårsafton kommer effektbelysningen att glittra, och vid tolvslaget på nyårsafton kommer ljusslingan att glittra extra mycket under tio minuter.

Ljusslingan består av 183 stycken små lampor som har utformats som en läktare. Under natten, mellan 22.00 till 06.00, lyser en nattscen i vitt ljus som syns på bild.

Det är projektet Smart och uppkopplad belysning i Stockholms stad som står bakom effektbelysningen. Syftet med den är att framförallt bidra till ökad trivsel på platsen.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ytterligare en misstänkt för mordet i Husby begärs häktad

Åklagaren har i dag begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för ett mord i Husby i nordvästra Stockholm den 31 maj. Mannen anhölls i lördags. 

Väpnat rånförsök i Rinkeby – gärningsmännen visade upp polislegitimation

I onsdags utsattes ett växlingskontor i Rinkeby för ett rånförsök. De fyra gärningsmännen utgav sig för att vara poliser.

”Kursen har lärt mig att aktivt lyssna”

Il Zoo Kim Zung är en av dem som gått coachutbildningen på Folkets Husby i höst. – Jag har både utmanats, utbytt erfarenheter och fått möjlighet att reflektera över hur jag kan arbeta vidare med coachningen, både professionellt och på fritiden, säger Il Zoo Kim Zung.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 15. Folkhälsovetaren Fatuma Abdullahi Mohamed ger här en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna i Nyhetsbyrån Järva under veckans som gått.