Strax efter 03 på lördagsmorgonen fördes en man i Rinkeby till sjukhus i ambulans, rapporterar polisen. Den skadade mannen har livshotande skador. Två män har gripits vid brottsplatsen.

Mannen blödde ymnigt när polisen kom till lägenheten, enligt uppgifter i Aftonbladet. Polisen bedömer att mannen skadats med ett stickande tillhygge.

En förundersökning om mordförsök har inletts. Brottsplatsen är avspärrad och kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning.

De två misstänkta ska förhöras och en åklagare ska därefter ta ställning till om de ska anhållas.

Ytterligare två personer, utöver de misstänkta, är också frihetsberövade, men ska inom kort försättas på fri fot, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering klockan 11:45

De båda misstänkta männen har förhörts av polis och därefter har en åklagare fattat beslut om att männen ska anhållas.

Målsägarens läge är stabilt och han är vaken och talbar. Han ska inom kort förhöras av polis.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kollo i sommar trots corona

Fritt fram för sommarkollo i Stockholm trots corona, det beskedet kom från politikerna i Stockholms stadshus nu i veckan. Kolloverksamheten berörs alltså inte av förbudet mot allmänna sammankomster med över 50 personer. Dessutom blir det gratis för familjer med låg inkomst.

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Svenska rappare i protest mot dödsskjutningarna

En ny version av Ison & Filles låt ”Lägg ner ditt vapen” från år 2006 släpptes idag. På singeln medverkar ett tiotal rappare från den svenska hiphopscenen, bland annat Rinkebybon Elias Abbas.

Dana utvisas trots protester

Efter nio år i Sverige måste Dana återvända till Kazakstan, trots att hon har vare sig familj eller vänner där. – De tycker inte att jag har anledning att stanna.