Vid tvåtiden under fredagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Tensta med anledning av en lägenhetsbrand. En person har förts till sjukhus.

Polisen skriver på sin webbsida att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet som nu är släckt. Räddningstjänsten har kontrollerat den aktuella lägenheten och övriga fastigheten.

Boende har i samband med att branden startade spontanevakuerat, men en man som befann sig i den drabbade lägenheten är förd till sjukhus för kontroll. Lägenheten är avspärrad och kommer att undersökas av tekniker, medan övriga boende har fått återvända till sina bostäder.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Smittan ökar i Stockholm igen

För andra veckan i rad ökar antalet smittade av covid-19 i regionen. 476 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 6 juli till och med 12 juli, rapporterar Region Stockholm. Även om fler och fler vaccinerar sig, så är skillnaderna fortfarande stora mellan olika delar av Stockholm.

Vem tar hand om soporna på Sörbyplan?

 – Varför ser det ut så här? Läsare hör av sig och skickar in bilder från Rinkeby. Soporna på Sörbyplan blir fler och råttorna också.

Martin Luther King-priset till interreligiöst nätverk

Martin Luther King-priset gick i år till Islamic Relief, Stockholms moské och Katarina församling som tog emot utmärkelsen under en prisutdelning i veckan.

Ekonomin i fokus på årsmötet i Rinkeby Folkets Hus

Det senaste året har styrelsen i Rinkeby Folkets Hus brottats med ekonomiska svårigheter, dels på grund av pandemin som slog hårt mot området, och dels på grund av höga reparationskostnader för samlingslokalen på nedervåningen. Styrelsen hade årsstämma den 7 juni och många lokala föreningsmedlemmar var med för att välja en ny styrelse som kan förnya och utveckla verksamheten.