Vid tvåtiden under fredagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Tensta med anledning av en lägenhetsbrand. En person har förts till sjukhus.

Polisen skriver på sin webbsida att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet som nu är släckt. Räddningstjänsten har kontrollerat den aktuella lägenheten och övriga fastigheten.

Boende har i samband med att branden startade spontanevakuerat, men en man som befann sig i den drabbade lägenheten är förd till sjukhus för kontroll. Lägenheten är avspärrad och kommer att undersökas av tekniker, medan övriga boende har fått återvända till sina bostäder.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Läslandet flyttar ut sin verksamhet

Det nystartade Läslandet som etablerat sig i Rinkeby Folkets Hus kan tyvärr inte ha sin ordinarie verksamhet igång med anledning av coronaviruset och covid19. Därför ställer Läsfrämjarinstitutet om och håller träffarna utomhus, fredagar 15-16 i Parkleken Rinken.

”Har våldet i Järva normaliserats?”

Vid en busshållplats på Rinkebystråket står en mamma och två barn och väntar på bussen. Ena barnet frågar vad det är för fläck på bänken. Det är blod, svarar mamman.  – Ska det behöva vara så här, frågar Mustafa Ahmed, som hörde samtalet.

De delar ut matlådor i Järva hela sommaren

Fram till slutet av juli kommer de ha delat ut 7000 portioner mat. Fryshusets bil stannar varje vardag i Husby, Rinkeby Och Tensta.  – Det känns bra att arbeta med något meningsfullt, säger Ousman Ceesay.

Skott mot bostäder i Tensta rubriceras som mordförsök

Sent igår kväll besköts ett bostadshus i Tensta. Endast fasaden på huset kom till skada men polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.