Vid tvåtiden under fredagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Tensta med anledning av en lägenhetsbrand. En person har förts till sjukhus.

Polisen skriver på sin webbsida att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet som nu är släckt. Räddningstjänsten har kontrollerat den aktuella lägenheten och övriga fastigheten.

Boende har i samband med att branden startade spontanevakuerat, men en man som befann sig i den drabbade lägenheten är förd till sjukhus för kontroll. Lägenheten är avspärrad och kommer att undersökas av tekniker, medan övriga boende har fått återvända till sina bostäder.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

I Spånga-Tensta går det numera undan

Sammanträdena i Spånga – Tensta stadsdelsnämnd går numera i en rasande fart. Ordförande Annika Fribergs stämma hörs oavbrutet.” Kan vi gå på förvaltningens förslag till beslut? Jag finner så!” Och så klubban i bordet och över till nästa punkt.

Tre av Dines tavlor ansågs olämpliga och plockades ner

Familjebostäders VD krävde att tre av Dine Malmstens tavlor, som hänger i Rinkeby Folkets Hus, skulle tas ner. De ansågs ”olämpliga”. Men när media började ställa frågor lät bostadsbolaget meddela att det hela var ett ”missförstånd”.

Rinkeby Folkets Hus nya mural är snart färdig

Ännu en muralmålning är under konstruktion i Järva. Den här gången är det Rinkeby Folkets Hus som smyckas med konstformen. 

1 maj i Järva trots allt

Det blev lite coronaanpassade 1 maj firande i Järvas förorter igår fast alla större demonstrationer och samlingar var inställda eller flyttade till digitala kanaler.