En explosion har inträffade i natt vid entrén till ett bostadshus i Tensta. Ingen person har påträffats skadad.

Vid 02.37 natten till lördag kom larmet till polisen. Explosionen har gjort ett hål i husfasaden.

Polis är på plats för att genomföra teknisk undersökning av brottsplatsen och personal från nationella bombskyddet har kallats dit. Polis talar med vittnen som har gjort iakttagelser i samband med smällen, bland annat genom att knacka dörr i närliggande bostäder.

En förundersökning rubricerad allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Ingen person är ännu gripen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Höjt bostadsbidrag för barnfamiljer

Nu höjer regeringen bostadsbidraget för barnfamiljer. Många hushåll har drabbats hårt ekonomiskt av coronapandemin. För att nå ut till hushåll med svag ekonomi är bostadsbidraget en träffsäker förmån. Därför är det också en bra förmån för att ge ekonomiskt utsatta barnhushåll extra resurser. Detta är bra för många i stadsdelarna i Järva.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att man nu har stoppat AstraZeneca vaccin helt, förutom för de som tidigare har fått AstraZeneca, därför att det finns uppgifter om att allvarliga biverkningar kan uppstå om man blandar olika vaccin. Dessutom information om att papperslösa som vill vaccinera sig ska vända sig till vårdcentraler. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Personrån i Akalla – två gripna

Två knivbeväpnade gärningsmän misshandlade och rånade en person i Akalla. När de försökte sig på ytterligare rån greps de ombord på en buss.

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.