Ambulans Corona Rinkeby

Coronapandemins tredje våg är här nu. Det var budskapet på den pressträff som Region Stockholm höll i förmiddags. De senaste tre veckorna har antalet smittade ökat med ungefär 25 procent och sammanlagt har antalet bekräftade fall fördubblats.

– Det här innebär att vården måste planera och rusta för ett ökat sjukvårdsbehov under de kommande veckorna, sade Johan Bratt som är tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Vecka 8 rapporterades 6 336 nya fall av bekräftad covid-19 i hela Stockholm, tre veckor tidigare, vecka 5 var motsvarande siffra 3 225 bekräftade fall, rapporterar Svt.

Statistiken för vecka 8 på stadsdelsnivå presenteras imorgon torsdag. Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista har de senaste månaderna haft relativt få smittade jämfört med resten av staden, men tendenser till ökning syns även här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Låt Järvaborna odla ekologiskt på Järvafältet

– Vi behöver närodlade grönsaker för klimatets skull. Vi skulle kunna förse…

Rinkeby United tog en stabil seger på Tantolundens BP

Det blev en stabil seger på bortaplan med 1-6 (0-2) och tidig serieledning i Division 4 Mellersta för Rinkeby United.  

Nu blir det fest till slut!

Alla som bor i studentskrapan Tensta Torn bjuds in till centrum för…

Kistas Food Court ekar tomt

Mohammad Fateh Atia från restaurangkedjan Marrybrown är orolig för utvecklingen i Kista Food Court sedan coronaviruset förlamat landet.   – Vi blickar framåt och hoppas på det bästa, säger han.