Ayan Mohameds corona-korrekta firande av Internationella kvinnodagen gav resultat. Igår och idag har grupper av kvinnor setts gå, jogga, plogga eller springa för att fira utan att sprida någon smitta. Därför är det små grupper på en till åtta personer.

Kvinnor från föreningen Geesgud var med, hälsoinformatörerna från Transkulturellt Centrum och Kvinnokraft Järva var några av deltagarna.

Anställda på flera av de lokala fastighetsbolagen valde att plogga i Tensta med Elin Sundqvist från Familjebostäder. Att plogga är att jogga och plocka skräp.

Några av ledarna har hämtat upp gröna västar som det står ”Idrottsmammor” på från Rinkeby Run. Det är tydligt, men det är inte något krav. Vem som helst får leda en egen ”Alla Kvinnors Dag-jogg”. Pojkar och män som tycker att jämställdhet är bra får också delta.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Vill du skicka en bild på dig och dina väninnor gör det till: AyanTensta@gmail.com

Bilderna här är inskickade till WhatsApp-gruppen ”International Womens Day”.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Våra barn blir skjutna? Bryr ni er?”

Fuck våldet anordnade en demonstration i centrala Stockholm idag mot det dödliga…

Smittspridningen ökar bland unga

Ny rapport visar att tonåringar är mer mottagliga för att bli smittade i covid-19 än yngre barn, och de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att smittspridningen är som störst bland unga mellan 20-29 år. Samtidigt verkar hemmafester bli allt vanligare och nästa vecka tillträder ett tillfälligt förbud mot servering av alkohol efter klockan 22.00.

Och så sätts ännu fler kameror upp i Järva

Polisen meddelar att de ökar sin närvaro med fler kameror. Nu senast har två tillfälliga kameror satts upp i Nydalsparken i Tensta.

Festival för allas rätt till en egen plats på jorden

Orten Odlar, var namnet på kolonilottsfestivalen som nätverket Peppar och Pumpa arrangerade i Tensta i helgen. Där fanns grönsaker, kryddor och blommor till försäljning samt workshops, uppträdanden och konst.