Bild från Rinkebyfestivalen, tusentals människor på Rinkeby torg.

Rinkebyarkivet ska öppna för allmänheten med anledning av att stadsdelen fyller 50 år i år. Det blir ett fåtal tillfällen i Kista och man är bara välkommen efter föranmälan.

Det verkar vara ett krångligt sätt att ge rinkebyborna tillgång till sin egen historia. Och varför bara i Kista? 

Sätt istället upp många bilder runt om i Rinkeby och i centrum så att boende, arbetande och besökande får ta del av historien. Det går väl utmärkt att även lägga ut det digitalt.

Ansträng er lite för att ge glans åt firandet och uppmärksamhet åt Rinkebys utveckling genom 50 år.

Yvonne Andersson,
arbetande i stadsdelen sen 1979 och inte klar än.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

M vill att Järva blir en visiteringszon

Moderatledaren säger att han vill att Järva ska bli en visiteringszon, det vill säga ett område där människor får visiteras utan brottsmisstanke. Det tycker han därför att Järva kallas i folkmun för särskilt utsatt. Jag är inte säker på om Järva uppfyller kriterierna för detta, men jag vet att Akallabor är som folk är mest men att andelen låginkomsttagare och utrikesfödda är hög.

We shall overcome…?

Det är snart 30 år sedan före detta statsministern Carl Bildt, M, och invandrarministern Birgit Friggebo förgäves försökte få Rinkebyborna att sjunga ” We shall overcome” i Rinkeby Folkets Hus.

Döp om (i) Tensta!

Jag promenerar i Tensta. Första bron jag går över heter Första bron, sedan kommer jag till andra bron som heter Andra bron. Jag ser en tredje bro därborta, vågar jag gissar vad den heter? Ah, jag gissade fel! Den hette Fjärde bron.

Fortsatta avspärrningar i Husby

Bygget av Husby kulturstråk försätter. Lagom till påsk har man nått ända ner till Husby gård med vägen tvärsöver gräsmattan nedanför den gamla dagistomten – den som kallas ogrästrädgården på de uppsatta kartorna. Men byggjobbarna säger att vägen ska tas bort när de är färdiga. Den vanliga gångvägen kan de inte använda för det ska grävas ner kablar där.