Inte bara en trasig bänk, utan två, står på Rinkeby Torg sedan månader tillbaka. Bild: Mariana Vigil
Den 19 juni tog jag en bild på de trasiga bänkarna i Rinkeby centrum. Nu i augusti tog jag en ny bild, bänkarna står fortfarande kvar. Då gick jag till Medborgarkontoret för att fråga dem om torget var privat eller tillhörde kommunen. De sade att det är kommunens, men när jag visade bilderna på de trasiga bänkarna avfärdade de mig på ett väldigt otrevligt sätt. De sade att jag kommit till fel plats och att de inte hade något med det att göra. Är det så här kommunen och stadsdelen vill att deras lokala ansikte utåt ska bemöta medborgarna?
Är det så här kommunen vill att deras lokala ansikte utåt ska bemöta medborgarna?
Extra absurt är att jag i mitt jobb, på receptionen i Rinkeby Folkets Hus, dagligen får vägleda tiotals personer som söker efter olika typer av kommunal service. Oftast söker de just Medborgarkontoret, men även Familjehuset och Biblioteket. De vill veta adress och öppettider, var man ska lämna tillbaka böcker när bibblan är stängd och mycket annat. Jag försöker hålla mig informerad och tar hjälp av teckenspråk eller kollegor när språket inte räcker till. Ibland kommer kommunanställd personal och ber mig att släppa in dem i Träfflokalen, som även den tillhör kommunen. Inget av detta hör till mina arbetsuppgifter. Jag kanske ska svara dem att jag inte har något med det att göra eftersom jag jobbar på Rinkeby Folkets Hus?
Mariana Vigil
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Någonstans ansvarar vi alla för vårt agerande

Jag tittar på presskonferenserna kl. 14:00, nyheterna på kvällen och undviker teve i övrigt. Jag har lärt mig uppskatta streaming-tjänsterna där jag tar in andra intryck, positiva eller negativa. Jag kommunicerar med de jag älskar varje dag. Jag tröstar eller blir tröstad.

Vad viruset också kan göra

För oss i Sverige – inte minst här i Järva – som drabbats så hårt av coronapandemin, kan det vara hugnesamt att läsa om Färöarna, där viruset rent av räddar livet på valarna och faktiskt också far ganska skonsamt fram mot befolkningen.

Vi bor i ett utsatt område

Vi är utsatta för stigma och diskriminering av en allt maktfullkomligare elit i Stockholms stadshus. En elit som företräder den övre medelklassen i Stockholms rikare stadsdelar.

Annie Lööf markerar mot rasismen

Häromdagen läste vi skriverier i dagstidningen av framträdande figurer från Moderaterna och…