På påskafton skedde två misstänkta mordförsök i Kista. Först hittades en ung man med allvarliga skador i ett bostadsområde nära centrum. Och sedan anträffades en man med svåra stickskador i Kista galleria.

Den unge mannen är i nedre tonåren och han fördes till sjukhus i ambulans. Två pojkar i samma ålder har frihetsberövats misstänkta för mordförsök.

Polisen larmades igen vid 15.30-tiden. En man hittades inne i gallerian med svåra stickskador. Den skadade fördes till sjukhus med ambulans.

Både händelserna utreds som misstänkta mordförsök.
Polisen ser i nuläget inget samband mellan de två händelserna.

Texten har uppdaterats.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Melody Farshin debuterar med sin första soloshow

Husbydottern Melody Farshin är aktuell med sin allra första soloshow i höst. 3 streck är namnet på standup-föreställningen om identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram.

Brister i myndigheternas information på somaliska

Först när det redan var känt att många på Järvafältet hade dött av coronaviruset, och flera veckor hade gått sedan pandemin bröt ut, kom myndigheternas information på flera språk. Men den somaliska översättningen var så dålig, att den ledde till skratt på sociala medier och risk för missförstånd.

Årets Selma till Womenisa

Priset Årets Selma 2020 gick till Järvas kvinnonätverk Womenisa. Kulturminister Amanda Lind delade ut priset till Deqa Abukar och Amal Said på en gala på Göta Lejon.

Skottlossning i Rinkeby

Vid klockan 17.18 larmades polisen om en skottlossning mot en bostad i Rinkeby.