Det blev lite coronaanpassade 1 maj firanden i Järvas förorter igår fast alla större demonstrationer och samlingar var inställda eller flyttade till digitala kanaler.

I norra Järva arrangerade Vänsterpartiet gårdsspelningar med slagverksensemblen Yakumbé och den fackliga organisationen Husby arbetarcentrum gick mellan gårdarna och informerade om sin verksamhet.

På andra sidan fältet delade Kommunistiska föreningen ut flygblad och en liten grupp oorganiserade järvabor och aktivister gick från Rinkeby till Tensta träff och Tensta gymnasium för att markera mot de planerade utförsäljningarna.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Cherrie aktuell med ny singel

– En kvinna ska kunna släppa allt utan att tappa kontrollen, känna sig stark och vara fri, det är Maria, säger Cherrie som är singelaktuell med låten ”Maria”. 

”Internationell solidaritet – vi har bara en planet!”

Minst tusen personer deltog i Friday For Futures klimatmarsch i Rinkeby. Bakom banderollen Skolstrejk för klimatet marscherade elever från sex lokala skolor tillsammans med Järvabor och ditresta aktivister i alla åldrar.

Möt Nooshi Dagostar på Zoom imorgon

Imorgon den 25 februari gästar Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dagostar ett digitalt Town Hall Meeting som arrangeras av Stiftelsen The Global Village.

Sommarverksamhet för alla barn på Rinkeby torg

Carl Pettersson, 17, ritar en hage på Rinkeby torg. Han är en av sommarjobbarna som håller igång verksamheten för barn på torget under hela sommarlovet.