Det blir sommarläger och öppen verksamhet på 4H-gården i Spånga by i sommar. 
– Vi är verkligen glada att 4H-gården kan öppna igen. Spånga by har många besökare på sommaren, säger Victoria Callenmark, biträdande stadsdelsdirektör Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning.

Under tio veckor kan stadens barn delta i olika aktiviteter på gården, som en följd av ett samarbete mellan 4H och stadsdelen.
– Här får barnen lära sig att ta hand om djuren. De få ta ansvar och är delaktiga i alla sysslor på gården. Vi pratar om kretslopp och klimat. Våra sommarläger är väldigt populära, säger Kaisa Karlsson, verksamhetschef i Stockholms läns 4H, i ett pressmeddelande.

Verksamheten i Spånga by har varit inställd sedan i början av april, då fyra får dog efter att ha förgiftats av okänd anledning. Djurens säkerhet kunde inte garanteras och därför stängdes gården under en tid. Men den 14 juni kommer hästar, minigrisar, får, getter, kaniner och höns tillbaka till gården igen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny vaccinationsmottagning i Bredbyskolan

Nu inleds fas 3 i vaccinationen mot covid-19 i Region Stockholm. Alla som är födda 1961 eller tidigare kan boka tid för vaccination. Även personer mellan 18-64 år i riskgrupp kommer att kallas till vaccination av sin vårdgivare. Nu kan du få din vaccination i Bredbyskolan och det är möjligt att även boka tid per telefon.

Medborgardialogen i Tensta fick kritik av medborgarna

”Att använda våld är något vi lär oss. Det betyder att det…

Nya regler för asylsökande i Stockholm

Asylsökande i Stockholm får inte längre bosätta sig var som helst. Om de hittar boende i Rinkeby, eller i vissa delar av Husby, Tensta och Skärholmen förlorar de sina bidrag. Det har majoriteten i Stockholms stad beslutat.

Folkets Husby börjar med aktiviteter i huset igen

Under september månad kan du bland annat få kostnadsfri juridisk rådgivning, promenera och prata föräldraskap, få digital läxhjälp, eller vara med i en sygrupp på Folkets Husby.