Nu har Generation Pep dragit igång i Rinkeby med massor av aktiviteter. I söndags var första gången.
– Det var mycket folk, solen var med oss och det kändes som en aktivitet som behövs, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Pep-dagarna pågår tre söndagar i rad mellan klockan 11 och 15. Olika aktiviteter erbjuds, både inomhus och utomhus. I söndags fanns en klättervägg inne i Ungdomens Hus och nästa söndag blir det gymnastik och fäktning där.

– På bollplanen var det cheerleading och organisationen En frisk generation höll gympapass för hela familjen.

I Parkleken Rinken var det mulle-skola med Friluftsfrämjandet, där kunde man bland annat lära sig om Allemansrätten och gå en tipspromenad.

– Det var full rulle från början överallt. Föreningarna fick nya medlemmar på en gång.

Frukt, Wasa knäckebröd och vatten delades ut till alla.

– Nästa gång blir vi säkert ännu fler, eftersom restriktionerna släpps, säger Fardosa Omar.

För allmänheten är det drop-in

Nu fortsätter pep-dagarna två söndagar till, den 3 och den 10 oktober. Folkets Hus Rinkeby är arrangörer, i samarbete med Generation Pep. Medverkar gör en rad organisationer, lokala föreningar är Shanta Basket och Rinkeby Run.

Föreningar som har aktiviteter att erbjuda måste anmäla sig till Rinkeby Folkets Hus, men annars är det en öppen verksamhet, för allmänheten är det drop-in.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresförhandlingarna bröts efter orimliga höjningskrav

Hyresförhandlingarna mellan de kommunala bostadsbolagen och Hyresgästföreningen har brutits efter att värdarna krävt nästan tre procents hyreshöjning för 2021. – Vi vill egentligen ha noll procents höjning, folk har ingenting att lägga undan, säger Reijo Krogell från Hyresgästföreningen.

Fler helikoptrar i luften än vanligt

Över Järva hörs polisens helikoptrar alldeles för ofta. Men om de hovrar på låg höjd denna vecka beror det troligen på att polisen övar.

Två gripna efter misstänkta mordförsök i Kista

På påskafton skedde två misstänkta mordförsök i Kista. Först hittades en ung man med allvarliga skador i ett bostadsområde nära centrum. Och sedan anträffades en man med svåra stickskador i Kista galleria.

Husbys tur att utse ortens bästa poeter

Husbybor på väg hem från tunnelbanan undrade vad som var på gång.…