Järvabadet

Den 17 maj öppnar Stockholms fem uppvärmda utomhusbassänger för allmänheten, bland dessa ingår Järvabadet. Dessutom tillåts all organiserad idrottsverksamhet i stadens anläggningar.

Från och med måndag tillåts också all organiserad idrottsverksamhet, både inom- och utomhus, för vuxna födda 2001 och tidigare. För barn och unga födda 2002 eller senare är den verksamheten redan igång.

– I praktiken innebär detta att all organiserad idrott är välkommen att bedrivas i stadens anläggningar från och med den 17 maj, säger Karin Ernlund.

Järvabadet Eriksdalsbadet, Kampementsbadet, Vanadisbadet, och Nälstabadet öppnar också på måndag med antalet besökare ser olika ut beroende på hur stor yta besökare kan vistas på runt bassängerna. Även tillgången till duschar och ombytesmöjligheter varierar mellan baden beroende på pandemilagens begränsningsförordning.

De lokala lättnaderna innebär också att simhallarna kan öppnas upp för allmänheten. Detta kommer dock, på grund av begränsningsförordningen, att ske successivt och i begränsad omfattning.

Källa: Centerpartiet

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad gör staden för att stoppa coronasmittan i Järva?

– Vi vill veta hur mycket pengar som de har satsat på Järva. Om de inte vill göra något, tala om det i så fall. Mohamed Hagi Farah, en av dem som skrev ett öppet brev till socialborgarrådet Jan Jönsson, väntar på svar.

Inget vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen 91

För andra helgen i rad är vattnet till tvättmaskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 avstängt.  – De vill inte skicka en reparatör, jouren svarar att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic.

Tredje gången gillt för nya stadsdelsdirektören

Den nya stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, Toni Mellblom, är inte ny i stadsdelen. Han återvänder för tredje gången, denna gång som förvaltningens högste chef. – Det känns jätteroligt. Jag blev jätteglad när jag fick frågan och möjlighet att komma tillbaka.

Ordningsvakten åtalas inte för misshandeln i Kista Galleria

Anmälan mot en av ordningsvakterna som använt övervåld mot pojkarna i det uppmärksamma fallet i Kista Galleria läggs ned.  – Jag gjorde bedömningen att pojkarnas beteende var för farligt, säger kammaråklagaren Sofia Gullbrandsson som behandlat ärendet.