Porträtt på Fatuma Abdullahi Mohamed

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att man nu har stoppat AstraZeneca vaccin helt, förutom för de som tidigare har fått AstraZeneca, därför att det finns uppgifter om att allvarliga biverkningar kan uppstå om man blandar olika vaccin. Dessutom information om att papperslösa som vill vaccinera sig ska vända sig till vårdcentraler.
Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Domartrion som dömer finalen i Supercupen imorgon

Som United och Sundsvall, två lag som båda har vunnit cuper i sommar, möts i en final i Supercupen i Rinkeby imorgon kväll. Matchen döms av tre kvinnliga elitdomare. – Vi ligger före Premier League som har inte haft en kvinnlig huvuddomare ännu, säger Said Ali.

Lastbilskrasch stängde gångbron i Rinkeby

Femte Rinkebybron över Rinkebystråket är fortfarande avstängd efter att en lastbil körde in i den i måndags kväll.

Kollo i sommar trots corona

Fritt fram för sommarkollo i Stockholm trots corona, det beskedet kom från politikerna i Stockholms stadshus nu i veckan. Kolloverksamheten berörs alltså inte av förbudet mot allmänna sammankomster med över 50 personer. Dessutom blir det gratis för familjer med låg inkomst.

Somaliska Akademiker ordnar utbildningsmässa online

Just nu pågår en digital utbildningsmässa. – Flera representanter presenterar sin utbildning under dagen och under kvällen blir det en livesändning som avslutas tillsammans med alla våra följare, säger Hibaakh Jamac, ordförande Somaliska Akademiker Stockholm.