Skylt där det står Rinkeby torg

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

Region Stockholm utökar informationsinsatserna när allt fler åldersgrupper nu erbjuds vaccin. Därför öppnas nu infohubbar i bland annat Rinkeby och Tensta där flerspråkiga informatörer rör sig runt i centrum för att tala med boende och besökare.

Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar

Hälsoinformatörerna kan svara på medicinska frågor och alla funktionärer kan hjälpa till att boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk.

– Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och projektledare för satsningen med hälsoinformatörerna.

I helgen som passerade och kommande helg öppnas infohubbarna Rinkeby centrum och Tensta centrum mellan klockan 11-17. Under vardagarna den här veckan finns också en särskild informationssatsning på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under kontorens ordinarie öppettider.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu spränger Trafikverket i Hjulsta

Sedan ett par dagar tillbaka och fram till mars kommer Trafikverket återigen spränga på byggarbetsplatsen för Förbifart Stockholm i Hjulsta. Denna vecka kommer arbetet med sprängningar även pågå under helgen.

Vintersporta på Spånga IP

Snön är tillbaka och därmed vinteraktiviteter på Spånga IP. I helgen kan både barn och vuxna åka skridskor eller skidor.

Mord i Tensta i morse

Tidigt på måndagsmorgonen hittades en ung man skadad utomhus i Tensta. Polis och ambulans kallades, men mannen avled på platsen av sina skador.

Flera byggarbeten i Akalla kan störa boende

Boende i Akalla kan vänta sig en hel del störningar från de stora byggprojekten i området framöver. Både Trafikverkets arbete med Förbifart Stockholm och Region Stockholms förlängning av tunnelbanan från Akalla till Barkarby är i full gång.