Två barn badar fötterna i plaskdamm

Igår, den första juni, fylldes plaskdammarna i Järva till stor glädje för många badsugna små.

När vattnet sattes på i Spånga by tog det inte många minuter förrän barnen skuttade i för att bada fötterna och leka. Det finns inte mindre än nio plaskdammar runt om i Järva. Nu är de påfyllda och det är fritt fram för bad.

Men glöm inte säkerheten! Lämna aldrig barn utan uppsikt nära vatten och tänk på att hålla avstånd till andra besökare i parker och plaskdammar. Använd stadens webbtjänst Tyck till för att anmäla fel eller problem i den offentliga utemiljön.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den 8 mars är det alltid fest på Glömmingegränd 31

I Tensta firades den internationella kvinnodagen traditionsenligt med tal och poesi och massor att äta. När Tensta-Hjulsta Kvinnocenter bjöd på fest var det fullsatt. 

Iftar i byn med teater, poesi och kort om Malcolm X

Förenade Unga var värdar första fredagen i ramadan när fastan bröts i Rinkeby Folkets Hus. – Här finns en känsla av gemenskap, när vi träffas bortom sociala medier, sade Rashid Musa, som var inbjuden att föreläsa om Malcolm X.

Dagkollo hela sommaren med BK Bussenhus och Rädda Barnen

På Eggeby gård har barn kunnat komma till BK Bussenhus och Rädda Barnens dagkollo hela sommaren. Akrem Hashim Yahya är en av handledarna för 66 sommarjobbare. Med sommarjobbarna har de organiserat olika aktiviteter för barn mellan 9 till 13 år.

Höjt bostadsbidrag för barnfamiljer

Nu höjer regeringen bostadsbidraget för barnfamiljer. Många hushåll har drabbats hårt ekonomiskt av coronapandemin. För att nå ut till hushåll med svag ekonomi är bostadsbidraget en träffsäker förmån. Därför är det också en bra förmån för att ge ekonomiskt utsatta barnhushåll extra resurser. Detta är bra för många i stadsdelarna i Järva.