Polisbil i närbild

Efter mordet i Husby finns nu fem misstänkta efter att två unga män greps i torsdags.

Två 18-åringar har anhållits misstänkta för mordet i Husby den 31 maj, det rapporterar Aftonbladet. De båda tonåringarna uppges ha rymt från ett av Statens institutionsstyrelses boende, så kallat Sis-hem, och var efterlysta när de greps i torsdags eftermiddag.

Ytterligare en person sitter häktad efter mordet på 28-åringen som sköts en eftermiddag i Husby centrum, mitt bland människor i alla åldrar som befann sig på torget. Totalt finns nu fem misstänkta varav en släpptes på fri fot för ett par veckor sedan.

De uppges ha kopplingar till det kriminella nätverket Husbys hyenor, HH

Kammaråklagare Alexandra Bittner som leder förundersökningen bekräftar de nya gripandena.
– En är häktad för medhjälp till mord, en är häktad i sin utevaro för mord, och nu är två anhållna för mord .

18-åringarna är kända av polis och sociala myndigheter sedan tidigare och uppges ha kopplingar till det kriminella nätverket Husbys hyenor, HH. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad ska hända med Blå Huset i Tensta?

Vad kommer att hända med Blå Huset i Tensta? Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning har…

Alexander Mahmoud besökte kursen i lokaljournalistik

Varje år bjuds föreläsare in som är, eller har varit, aktiva som journalister eller fotografer för att träffa deltagarna i grundkursen i journalistik. Årets första föreläsare var ingen mindre än DN-journalisten och fotografen Alexander Mahmoud.

Elfte juli-priset 2019 delades ut på Kista folkhögskola

Mattias Schain och Samuel Sjöblom fick årets Elfte juli-pris för initiativet att bilda en mänsklig ring runt Stockholms moské. – De har visat prov på en sällsynt solidaritet och medmänsklighet, sade Mariam Osman Sherifay, skolans rektor.

Före detta elever om Hjulsta Grundskola

– Att våra småsyskon inte känner någon skollust alls och att 80 procent av skolpersonalen gått emot skolledning säger mycket, säger Kafia Nur. Före detta elever från Hjulsta Grundskola är ännu en röst som genom en namninsamling gör uppror mot skolans ledning.