Bild på Enbacksskolan fasad.

På måndag den 15 mars upphör distansundervisningen för elever i årskurs 7-9 på Enbacksskolan i Tensta. Eleverna återgår alltså till fysisk undervisning i skolan.

Beslutet togs av Lee Oberson, grundskoledirektör i Stockholms stad, efter att Region Stockholm gick ut med en rekommendation fredagen den 12 mars om att inte fortsätta distansundervisning i grundskolor.

Det var jättebra att distansundervisningen fortsatte efter sportlovet.

Raija Ikonen, som är rektor i Enbacksskolan, säger att rekommendationen kommer helt rätt i tiden.
– Det var jättebra att distansundervisningen fortsatte efter sportlovet för att förebygga och undkomma eventuella smittkedjor.

Hon säger att utbildningsförvaltningen kontinuerligt följer Smittskydd Stockholm och deras rekommendationer, och informerar sedan skolorna. Men hur skolorna väljer att gå vidare med rekommendationer kan variera från skola till skola.
– Man gör uppföljningar på varje enskild skola beroende på skolans situation. Olika skolor kan ha olika förutsättningar, lokalmässigt exempelvis.

Inlärningen blir mer effektiv när eleverna får vara på plats i skolan.

Raija Ikonen säger att lärarna på Enbacksskolan har upplevt att distansundervisningen har fungerat bra sedan årsskiftet, bättre än före jullovet.
– Fastän det har fungerat bättre nu så är det såklart bäst att ha eleverna i skolan ur ett inlärningsperspektiv. Inlärningen blir mer effektiv när eleverna får vara på plats i skolan.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Förändringar i lokalbevakningen när Mitt i och Direktpress blir en

I slutet av förra veckan kom beskedet att lokaltidningarna Direktpress och Mitt i blir en. Det är Direktpress moderbolag Ge-Te Media AB som har köpt Mitt i, med följden att stockholmarna framöver endast kommer få en lokal gratistidning på papper.

Knyt kontakter i Ungdomens hus

På onsdag är det fullt fart i Ungdomens hus i Rinkeby.  – Tanken är att den arbetskraftsreserv som finns i Järva ska möta sina framtida arbetsgivare här, säger Mohamed Saleeban, ordförande i Shanta IF, och den drivande bakom Kompetensdagen den 5 juni.

Forskare söker deltagare till psykiatrisk studie

Just nu pågår en studie för att ta reda på hur covid-19 har påverkat personer som någon gång i livet har haft psykisk ohälsa.
 – Vi är intresserade av att personer från Järva deltar, eftersom det finns risk att det är ett område som varit extra utsatt, säger Shervin Shahnavaz, forskare vid Centrum för psykiatriforskning.

Livstycket lever vidare!

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.