Mosaik på Svennebyången

Nästa vecka är den klar, mosaiken på Svennebygångens tunnel i Rinkeby. Det är sommarjobbare som skapar de nya konstverken under handledning av pedagoger från Unga berättar som är en verksamhet inom Kulturskolan.

Det blir motiv på gångtunnelns alla fyra sidoväggar och de följer samma tema: Förvandling. Bit för bit växer bilderna fram, det syns människor, moln och en myra. Objekt i förvandling.

Gångtunneln är inte den första i Järva att prydas av mosaiker. Förra året skapade feriearbetande ungdomar mosaik på den intilliggande tunneln på Kvarnbygången. Då var temat ”Nära hjärtat”.

På torsdag eftermiddag den 1 juli ska mosaiken på Svennebygången vara klar och då blir det invigning. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De vill bara återförenas med sina familjer

De är många, nästan 500 ensamma män, som kom som politiska flyktingar från Eritrea under åren 2014-2015. – Jag har både jobb och bostad, men tjänar inte tillräckligt för att få hit min familj, säger Negasy Wolday.

Kickboxningen ger både styrka och självförtroende

Nada Idris och Ilham Aman driver kickboxningsklubben Västerort Kampsport. De berättar om…

Vad händer med moskén i Husby?

Enligt detaljplanen ska fastigheten där moskén finns idag rivas och istället ska det byggas bostäder. Men vart ska Husby Islamiska Kultur Center ta vägen?  – Vi har mejlat överallt, men får inga svar, säger Omar Sayed, kassör i församlingen.

Rättegången mot Al-Azharstiftelsen avslutad

Rättegången mot den förra styrelsen i Al-Azharstiftelsen är avslutad. Som regel brukar…