Zumbadans med barnen på Kista torg.

Samarbetet Goda grannar har under tre veckors tid haft verksamheter för barn och ungdomar varje dag mellan 11 och 16 på Kista torg.
– Det är femte året i rad, som vi anordnar det här, säger Mustafa Ahmed från Kista träff.

Solen strålar, den här dagen också, när barnen spelar basket mot en korg, fotboll på liten plan eller pysslar vid ett bord. Dessutom har det varit möjligt att dansa zumba och även att pröva på boxning varje dag. Föräldrar, och andra trötta, sätter sig på skuggsidan av torget och tar sig en kopp kaffe eller somaliskt té.

– Under de här veckorna har vi grillat korv och hamburgare och bjudit 250-300 personer varje dag.

Goda grannar består i år av Kista träff, Svenska kyrkan, Shanta basket, Stockholms stadsmission, Muslim Aid, Fryshuset Husby och Anti-diskrimineringsbyrån Norr. Goda grannar har också haft hjälp av flera sommarjobbare från stadsdelen.

Idag, fredag, är sista dagen för Goda grannars sommartorg detta år.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att spridningen av covid-19 fortsätter, och en uppmaning om social distansering. Dessutom information om man har öppnat för drop-in vaccinering runtom i Stockholm och att man snart kommer att öppna även i Järva. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Ordföranden vägrar svara på frågan om Folkets Husby

Nej, Ole-Jörgen Persson, M, svarade inte på frågan. Om och om igen ställde Elvir Kazinic, S, och Veronica Stiernborg, V, samma fråga: varför slås det fast redan nu i verksamhetsplanen att IOP-avtalet med Folkets Husby inte ska förlängas?

Beslutet fattat – Tensta bibliotek flyttar

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutade på senaste sammanträdet att medborgarkontoret ska samlokaliseras med Tensta bibliotek. Beslutet togs bakom lyckta dörrar utan möjlighet för allmänheten att ställa frågor.

Mer än 40000 läsare på tre dygn

Vår artikel om hur ordningsvakterna uppträdde mot de fyra pojkarna i Kista Galleria, har lästs av drygt 40 000. Hundratals kommentarer har strömmat in, både till vårt Instagram-konto och vår Facebook-sida. En övervägande del av läsarreaktionerna visar en upprördhet över hur pojkarna behandlades.