Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

Det blev personligt rekord med 1,5 minut. Att ”persa” med så mycket är väldigt ovanligt.  Tiden på 5000 meter skulle antagligen ha varit en av Sveriges tio bästa i flickor 19 år, men tyvärr är det inte en officiell distans i den åldersgruppen. Kvinnor 22 år springer femtusen meter, och där skulle Johanna vara topp 15 med det här resultatet.

Nästa tävling är Tensta Rinkeby Grass Run på söndag

Nästa tävling för Johanna är Tensta Rinkeby Grass Run på söndag. Där leder hon sammanlagt. Med det här resultatet är hon en ännu större storfavorit till slutsegern i december.  

I bilden nedan står Johanna på knä med nummer 95 på bröstet. Övriga är medtävlare och funktionärer.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby-Kista har lägst andel vaccinerade i regionen

I Rinkeby-Kista har endast 71,8 % av gruppen över 80 år vaccinerat sig mot covid-19, vilket är lägst i hela regionen. Samtidigt finns det fler än 6 600 lediga tider den här veckan på Region Stockholms fyra vaccinationsmottagningar.

AIF Kista: ”Vi avstår från pengarna”

Allmänna Idrottsföreningen i Kista ansökte om 50 000 i föreningsbidrag. Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd beviljade dem 7000.  – Vi fick 7000 kronor medan andra föreningar som inte syns i området fick mycket mer. Vi avstår från pengarna, säger Said Ali, ordförande i föreningen.

HSB svarar på kritiken: Det är olyckligt och något vi beklagar

Vi håller helt med om att det dröjde alldeles för länge innan vi undersökte fuktskadan i lägenheten. Förvaltaren missade ärendet i sin mejl. Det är olyckligt och något vi beklagar. När hyresgästen hörde av sig igen i november och påminde tog vi tag i ärendet direkt.

Hjulsta grundskolas rektor slutar

Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.