Under de senaste dygnen har flera bränder anlagts i Husby.
 – Jag hoppas de skyldiga filmas av övervakningskamerorna, säger Husbybon Sandra Mandell. Men de fungerar visst dåligt nattetid.

Det började i slutet av förra veckan. Ett bildäck hade satts i brand utanför en lägenhet i ett flerfamiljshus i närheten av Husby centrum. Räddningstjänsten släckte elden och ingen människa kom till skada. Polisen inledde en förundersökning rubricerad mordbrand.

 – Sedan brann det flera gånger under helgen och det är väldigt oroväckande, säger Sandra Mandell, som är aktiv i hyresgästföreningen i Järva.
Hon berättar att hyresgästföreningen har skickat ut enkäter till de boende i Husby och frågat vilka frågor som de tycker är viktigast.
 – Första prioritet är trygghet, före både arbete och miljö. Jag känner likadant, i ett sådant här läge känner jag mig otrygg.

Enligt Daniel Mattsson, lokalområdespolis i Rinkeby, handlar det om sammanlagt fyra bränder;  i loftgångar, trapphus och på uteplatser. 
 – Än så länge har bränderna inte orsakat någon större skada, men det kan gå fort. Lägenheterna är brandsäkra, men vi har varit med om att röken i trapphusen orsakat dödsfall tidigare.

Polisen har ingen misstänkt i dagsläget.
 – Nej, vi tar gärna mot tips från allmänheten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Benjamin Dousa (M) slutar i politiken

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, lämnar politiken. Han avgår som ordförande i Moderata ungdomsförbundet i höst och lämnar samtidigt alla sina politiska uppdrag.

Elinsborgsskolans barn är bäst på att läsa böcker!

På Elinsborgsskolans skolgård samlades elever från årskurs 1 till 6, alla på coronasäkert avstånd. Tidigt på tisdagens morgon fick de pris som Årets bokväckare 2020, en tävling som Kulturrådet har utlyst. – Jag är riktigt stolt och det beror på det arbete som ni och skolans personal har gjort, sade rektorn Terhi Sörensen.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 27. Här kommer den sista nyhetssammanfattningen på somaliska före sommaruppehållet. Redaktör Fatuma Abdullahi Mohamed återkommer i augusti med sina rapporter varje vecka om Nyhetsbyrån Järvas nyheter.

Sommarfest i Rinkeby lockade besökare

Under lördagen samlades ett flertal människor på Rinkeby torg som kom för att ta del av Rinkeby centrums sommarfest. Det bjöds på mycket somalisk musik och aktiviteter.