Under de senaste dygnen har flera bränder anlagts i Husby.
 – Jag hoppas de skyldiga filmas av övervakningskamerorna, säger Husbybon Sandra Mandell. Men de fungerar visst dåligt nattetid.

Det började i slutet av förra veckan. Ett bildäck hade satts i brand utanför en lägenhet i ett flerfamiljshus i närheten av Husby centrum. Räddningstjänsten släckte elden och ingen människa kom till skada. Polisen inledde en förundersökning rubricerad mordbrand.

 – Sedan brann det flera gånger under helgen och det är väldigt oroväckande, säger Sandra Mandell, som är aktiv i hyresgästföreningen i Järva.
Hon berättar att hyresgästföreningen har skickat ut enkäter till de boende i Husby och frågat vilka frågor som de tycker är viktigast.
 – Första prioritet är trygghet, före både arbete och miljö. Jag känner likadant, i ett sådant här läge känner jag mig otrygg.

Enligt Daniel Mattsson, lokalområdespolis i Rinkeby, handlar det om sammanlagt fyra bränder;  i loftgångar, trapphus och på uteplatser. 
 – Än så länge har bränderna inte orsakat någon större skada, men det kan gå fort. Lägenheterna är brandsäkra, men vi har varit med om att röken i trapphusen orsakat dödsfall tidigare.

Polisen har ingen misstänkt i dagsläget.
 – Nej, vi tar gärna mot tips från allmänheten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skolpersonal anmäler Stockholms stad

Efter konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld, polisanmäler de anklagade Stockholms stad för kränkande fotografering och olaglig kamerabevakning. Stockholm stad har i sin tur polisanmält de misstänkta matstölderna. 

Taxingeplan blir rondell

Ännu en omgång av byggnadsarbete pågår just nu på Taxingegränd i Tensta. Den här gången handlar det om att vändzonen ska bli till en rondell.

Iftar i byn med teater, poesi och kort om Malcolm X

Förenade Unga var värdar första fredagen i ramadan när fastan bröts i Rinkeby Folkets Hus. – Här finns en känsla av gemenskap, när vi träffas bortom sociala medier, sade Rashid Musa, som var inbjuden att föreläsa om Malcolm X.

Nu ska Ungdomens Hus och Reactor läggas ned

Som väntat beslutade Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd på torsdagskvällen att lägga ned Ungdomens Hus och Reactor. – Jag vill, att så många ungdomar som möjligt ska vara med och utforma den nya verksamheten, sade nämndens ordförande Benjamin Dousa.