Bild: Ali Salmi

Larm om en kraftig smäll i Järvaområdet inkom till polisens ledningscentral under tisdagskvällen. Personer från flera olika håll i Järva vittnar om en hög smäll och vibrationer.

Runt halv nio på kvällen fick polisen larm från flera olika håll i Järva om att man hört en hög smäll. Enligt Aftonbladet har personer från Hjulsta, Kista, Husby, men även Täby och Sollentuna vittnat om att de hört smällen.

Personer som larmat har också vittnat om vibrationer i samband med smällen.

– Jag hörde en hög smäll som inte lät som en smällare, utan något kraftigare med mer bas. Det vibrerade i min lägenhet när smällen kom. Min mamma som bor i Kista hörde den också, säger Ali Salmi boende i Husby.

Polisen har sökt i området och talat med Järvabor utan att hitta några spår om vad som kan ha föranlett smällen. De menar att det kan bero på ett av de byggprojekt som pågår i Järvaområdet, bland annat Förbifart Stockholm.

Eleni Terzitane
Bild: Ali Salmi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dramatisk aktion mot Förbifart Stockholm i Hjulsta

Trafikverket som bygger det stora motorvägsprojektet Förbifart Stockholm öppnade under söndagen upp byggarbetsplatsen i Hjulsta för allmänheten. Tanken var familjefest med kaffe och bulle, men bygget har många motståndare och en grupp klimataktivister passade på att genomföra en aktion.

Reactor stängs och verksamheten flyttas

Reactors verksamhet flyttas till Husby centrum, trots protester. Fastigheten har dömts ut,…

Flerspråkiga infohubbar om vaccination på plats i Järva

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

De håller en kurs i Första hjälpen

Dockan MiniAnne får sig en omgång hårda tryck över bröstet. – Du trycker 30 gånger och blåser två. Och du trycker i snabb takt. Muaad Hussien och Mohammed Munasar håller i Röda korsets kurs Första hjälpen för alla.