Nu har Generation Pep dragit igång i Rinkeby med massor av aktiviteter. I söndags var första gången.
– Det var mycket folk, solen var med oss och det kändes som en aktivitet som behövs, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Pep-dagarna pågår tre söndagar i rad mellan klockan 11 och 15. Olika aktiviteter erbjuds, både inomhus och utomhus. I söndags fanns en klättervägg inne i Ungdomens Hus och nästa söndag blir det gymnastik och fäktning där.

– På bollplanen var det cheerleading och organisationen En frisk generation höll gympapass för hela familjen.

I Parkleken Rinken var det mulle-skola med Friluftsfrämjandet, där kunde man bland annat lära sig om Allemansrätten och gå en tipspromenad.

– Det var full rulle från början överallt. Föreningarna fick nya medlemmar på en gång.

Frukt, Wasa knäckebröd och vatten delades ut till alla.

– Nästa gång blir vi säkert ännu fler, eftersom restriktionerna släpps, säger Fardosa Omar.

För allmänheten är det drop-in

Nu fortsätter pep-dagarna två söndagar till, den 3 och den 10 oktober. Folkets Hus Rinkeby är arrangörer, i samarbete med Generation Pep. Medverkar gör en rad organisationer, lokala föreningar är Shanta Basket och Rinkeby Run.

Föreningar som har aktiviteter att erbjuda måste anmäla sig till Rinkeby Folkets Hus, men annars är det en öppen verksamhet, för allmänheten är det drop-in.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för Tensta Träff

Kulturnämnden beslutade att Studiefrämjandet får hälften så mycket pengar för att driva verksamheten i Tensta Träff, som de önskade.  – Vi har haft ett möte med kulturförvaltningen och nu diskuterar vi om vi kan få det att rulla ändå, säger Farida Al-Abani, verksamhetsledare på Tensta Träff.

Fanfarer för Rinkeby 50 år

I höst uppmärksammas att Rinkeby fyller 50 år med aktiviteter på torget. Under gårdagen fick besökare bland annat att se en orkester spela på centrumets tak.

Beslut om fortsatta nationella restriktioner

Med anledning av den fortsatt höga smittspridning av covid-19 har regeringen efter dialog med Folkhälsomyndigheten beslutat om fortsatta nationella restriktioner.

Både Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta sänder live

Imorgon, torsdagen den 27 augusti, har stadsdelsnämnderna i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista sina sammanträden 18.00. Sammanträdena är inte öppna för allmänheten, men kan följas på nätet.