#srfrukost: Min lilla stad – om hur den lokala storstaden bevakas av medierna. Seminariet inleds med ett samtal mellan Kerstin Gustafsson Figueroa, chefredaktör för Nyhetsbyrån Järva, och moderator Erik Blix. Panelen: Joakim Fransson, chefredaktör Direktpress/Mitt i Federico Moreno, samhällsreporter, Kvällsposten/Expressen Gunnar Nygren, medieforskare och professor emeritus i journalistik, Södertörns högskola. Sofia Taavitsainen, kanalchef P4 Stockholm och P4 Södertälje Livestream från studio 4, Radiohuset Stockholm Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sveriges Radio anordnade frukostseminarium på onsdagsmorgonen om lokal journalistik under rubriken Min lilla stad – om hur den lokala storstaden bevakas av medierna. Nyhetsbyrån Järvas chefredaktör Kerstin Gustafsson Figueroa var en i panelen.

Seminariet leddes av Erik Blix från P4 och medverkade gjorde även Joakim Fransson, chefredaktör Direktpress/Mitt i, Federico Moreno, samhällsreporter, Kvällsposten/Expressen, Gunnar Nygren, medieforskare och professor emeritus i journalistik, Södertörns högskola och Sofia Taavitsainen, kanalchef P4 Stockholm och P4 Södertälje. Sveriges Radios vd Cilla Benkö inledde seminariet.

Bilder: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Här kan ni lyssna på seminariet.

Joakim Fransson, chefredaktör Direktpress/Mitt i och Kerstin Gustafsson Figueroa.
Erik Blix ledde seminariet.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Livet har blivit 100 procent tråkigt under corona”

Nyhetsbyrån Järvas fyra sommarjobbare har under sina tre veckor som reportrar gjort en enkät. Frågan som de ställde var: Hur har corona påverkat dig och ditt liv?

Här är de som håller igång nattfotbollen i Järva

En lördagskväll i november i Järva. Det är becksvart ute, men i Spånga fotbollshall lyser lamporna. Varje fredag och lördag anordnar Kista AIF nattfotboll för barn och ungdomar. – Vi håller på från oktober till mars, säger Muhammed Ali, som är verksamhetsansvarig.

Samisk teater på Kista bibliotek

I söndags var det ett samiskt evenemang för barn på Kista bibliotek. Det spelades en interaktiv teaterföreställning där barnen bland annat fick lära sig att jojka, samernas egna berättande, sångstil.

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.