I fredags drog insamlingen – Järva för Världens Barn – igång i Kista. I gallerian fanns volontärer från Svenska kyrkan Spånga – Kista församling, Muslin Aid, Kista Träff, Shanta IF och Rädda Barnen utrustade både med vanliga insamlingsbössor och digitala swishbössor.  

Järva för Världens Barn är Järvas bidrag till Radiohjälpens största insamling för barn. De insamlade pengarna går till projekt för barn i länder som Bangladesh, Somalia, Etiopien, Jemen, Afghanistan och Palestina. 

I år är det första gången som Järva deltar bland många tusen insamlare runt om i Sverige.  Kampanjen når sin kulmen fredagen den 1 oktober 20.00 i en insamlingsgala i SVT där alla framför och bakom kamerorna, och administratörer kring insamlingen, jobbar gratis.

Arbetet med insamlingen till Världens Barn fortsätter i Kista Galleria och på torget på fredag och lördag efter kl 13.00. På fredag blir det även barnteater i Sverige-salen på Kista träff kl 14.00, och på lördag underhåller clowner och det blir ansiktsmålning för barnen.

Till och med onsdag den 29 september 12.00 hade föreningarna totalt samlat in 10.347 kronor i Järvas bössor.

Alla föreningar som tog initiativet 2021
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Aura Gang ordnade loppis i Ungdomens hus

Hajar Zedan, Sarah Zitouni och Oliwia Wlodkowska är namnen bakom Aura Gang som stod bakom lördagens loppis i Ungdomens hus i Rinkeby. De hade jobbat hårt med förberedelserna och lagt ner mycket tid på allt från marknadsföring till att göra i ordning lokalerna.

Rapport från Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte

På Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte konstaterades att ortens folk befinner sig under extrem press. Förutom alla våra vanliga problem i ett alltmer ojämlikt och segregerat samhälle har vi och våra grannar drabbats mycket hårdare än andra av både coronapandemins dödlighet och den ekonomiska kris som den har fördjupat.

Muhubu promenerar varje söndag även under ramadan

Klockan halv två varje söndag går Muhubo Yusuf Mohamud från Rinkeby-terassen, bredvid det nya höga svarta huset, till Järvabadet. Där möter hon Ayan och hennes väninnor som går från Tensta Tower (tjugo över ett ) och Norea, Shatisha och de andra som går från Akalla by (klockan ett).

Lördag i parken på Eggeby Gård drog folk i alla åldrar

Järva Folkets Park hade valt två föreningar, av sina 35 medlemmar, som skulle presentera sig över en bit mat. Först ut var Unga Örnar och kurdiska Feilihuset.