Moosa är en av de som föreslås blir Årets folkbildare på Förortsgalan.

– Jag blir själv lycklig över att se andra bli lyckliga. 
Moosa Assal är föreläsare och fritidsledare. Han är nominerad till Årets folkbildare på Förortsgalan 2019 för sitt engagemang med ungdomar, i synnerhet i Järva. Han berättar om sitt arbete med ungdomar, hans drivkraft och Gud.

Ramsis James Assal , 34, är föreläsare om tro, personutveckling och droger samt arbetar som fritidsledare på ungdomsgården Blå Huset i Tensta. Moosa Assal, som det namn de flesta känner honom vid, driver även det populära Instagramkontot ”medinastudenten” där han också förmedlar empowerment. Olika engagemang som lett till en nominering som Årets folkbildare på Förortsgalan 2019.

Moosa Assal började engagera sig i civilfrågor i Järva sedan barnsben. Även om han idag bjuds in att föreläsa runtom i hela Sverige, har han fortfarande sin bas i Järva på fritidsgården Blå Huset.

– På Blå Huset försöker jag inspirera ungdomar med positivitet och motiverande tankar. Ungdomarna är framtiden och därför är det ytterst viktigt att de får goda råd, vägvisning och liknande redan från tidig ålder. Vi tacklas även med en del problem i våra förorter, så det är extra viktigt att vi som är lite äldre kan skapa en trygg plattform för dessa barn och ungdomar.

Föreläsaren talar mycket om motivation och inspiration. Han menar att hans syfte är att inspirera godhet hos andra. Vad gäller vad som motiverar honom själv är svaret: Gud.

– Min tro på Gud och Hans kärlek till godhet är min största drivkraft. Att hjälpa andra är även något min mor lärde mig genom sina handlingar. Hon brukade hjälpa allt och alla, till och med små djur ute i naturen.

– Sedan blir jag motiverad av att inspirera människor att ta tag i sitt liv, sin hälsa, sina studier eller liknande, för att senare vittna dessa människor hjälpa nästkommande generation med samma saker. Jag blir själv lycklig över att se andra bli lyckliga.

Krista Sirviö
Fatima Mohamed
Bild: Alexander Assal
Lämna ett svar
You May Also Like

”På tiden att Sluta skjut ska testas i Stockholm”

Projektet Sluta skjut, för att minska gängvåldet, ska nu testas även i Stockholm och drar igång i höst. – Äntligen! Det var på tiden, säger Carolina Sinisalo, mamman som länge argumenterat för att staden ska satsa på Sluta skjut.

”Vi tjejer tog plats och hade skinn på näsan”

När Ulrika Åkesdotter tog en tur längs Memory Lane i Rinkeby för en tid sedan dök alla minnen upp. Om Rinkeby centrum, om bästa pizzerian som två bröder hade, gubbarna i fiket och taxistolpen där alla hängde. – Man blev accepterad av alla, kände sig trygg och vi tjejer tog plats och hade skinn på näsan. Det var den bästa tiden i livet, säger Ulrika Åkesdotter.

Ali satsar på en plats i Europaparlamentet

Imorgon, den 8 maj, inleds valet till Europaparlamentet. Abdukadir Salad Ali är den enda Järvabon som ställer upp som kandidat. – Jag ska ge utanförskapet ett ansikte, säger han.

Leo Ahmed från Akalla vittnar om vårdkrisen

När Leo Ahmed från Akalla smittades av coronaviruset fick han snabbt insikt i vilken krissituation som råder inom sjukvården. Han understryker vikten av att följa myndigheternas råd och stanna hemma för att inte belasta vården och sprida smittan.