I Tensta firades den internationella kvinnodagen traditionsenligt med tal och poesi och massor att äta. När Tensta-Hjulsta Kvinnocenter bjöd på fest var det fullsatt. 

När 8 mars firas så räcker inte Kvinnocenter lokaler på Glömmingregränd till. Kvinnor i alla åldrar sitter på stolar, på golvet, står i korridorerna. Men på något sätt för alla plats ändå.

Hero Rashid, som är vice ordförande i föreningen, citerade Nelson Mandela i sitt hälsningsanförande:
– Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest. Och när vi låter vårt eget ljus skina ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.

Ett nyinrett rum invigdes, massor av mat serverades, många olika språk talades och överallt umgicks kvinnor från Järva.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dagkollo hela sommaren med BK Bussenhus och Rädda Barnen

På Eggeby gård har barn kunnat komma till BK Bussenhus och Rädda Barnens dagkollo hela sommaren. Akrem Hashim Yahya är en av handledarna för 66 sommarjobbare. Med sommarjobbarna har de organiserat olika aktiviteter för barn mellan 9 till 13 år.

Pop-up återbruk kommer till Kista och Tensta i helgen

Nu är det dags att rensa förråden igen. I helgen kommer den mobila återvinningsstationen tillbaka till Järva. Hela helgen, och även på måndag, finns de i Kista och Tensta och tar emot emot trasiga möbler, elektronik, kläder, leksaker och annat som inte längre används. 

Solidaritet i form av matlådor

Coronapandemin har drabbat Järva hårt. Många har förlorat vänner och anhöriga, och även arbete och inkomst. Men tack vare ett samarbete med Rädda Barnen kan Rinkeby Folkets Hus och Folkets Husby dela ut matlådor till dem som behöver varje vardagskväll. 

Den 12 juni drar Järvaveckan igång

Vid förra årets Järvavecka deltog 30000 personer, 187 organisationer och företag, ungefär 40 lokala föreningar. Nu är det dags igen. Årets evenemang är fem dagar, från den 12 till 16 juni, på Spånga IP.