Irakiska konstföreningen har anordnat konstutställning i Husby Konsthall. De anställde konstkollektivet ELVA som består av Nader Attiyah och Ailin Moaf Mirlashi som kuratorer. Tillsammans satte de upp utställningen Nya in.

De gjorde en gemensam Open Call, vilket innebär att de hade hand om ansökningar till utställningen.

– Jag är väldigt stolt över konstnärerna, sånt här vill vi se mer av. Något som jag blev imponerad av var att konstnärerna blev inspirerade av sina vänner i sin konst, säger Nader Attiyah.

Utställningen bestod av verk från tio konstnärer inklusive Nader och Ailin. De visade olika uttryck och former av konst, som poesi, kulturarv i form av litteratur, film och keramik. Josef Farhan, 21 år, är en av konstnärerna som ställde ut sin konst för första gången:

– Det kändes nervöst att ställa ut sin konst, men samtidigt spännande. Jag fick uppleva något nytt. Utställningen öppnade en ny dörr inom mig som konstnär.

Zamzam Bouraleh

KONSTNÄRERNA: 
Fatuma Yussuf
Josef Farhan
Nisri Chebil
Daniel Badjilan
Nicol Steen
Dana Ganieva
Faisal Muse
Fuad Omar
Moasin Almubarak
Thamer Alzaidi

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mizeria, del 18: Lögner och lojalitet

Det värsta som kan hända en grabb är om du föds med bra ansikte men cok kort. Ser du ut som en dromedar i ansiktet men får längden är det helt ok, du kan väga upp det med humor och annat. Men om du är kort, mannen du kommer ingenstans ens med ett perfekt ansikte, korta grabbar överkompenserar med pumpning på gym, då ser dom ännu kortare ut. Det är köööört mannen, sök dig till smurfguzzar bara. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Tenstadikt blir skylt i centrum

Nu har Tenstas första litterära skylt invigts. Det är Mona Monasars dikt som pryder centrum.

Unga ställer ut sin fotokonst i Tensta centrum

Fotografier på temat trygga och otrygga platser pågår i Tensta centrum. Ungdomar som gick en fotokurs i somras ställer ut. –Det här är ett utmärkt sätt att visa att Tensta har så mycket fint, som sällan kommer fram, sade Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, när hon invigde utställningen.

Mizeria, del 17: Bror-zonead

Hans cut n fade är så vass att man kan tro att en samuraj har pimpat honom. Folk märker av honom direkt när han kommer in i ett rum, även om han alltid håller låg profil. Osman, han är strong silent type. När jag är tyst är jag osynligare än en YouTubeannons. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.