En ung man i Rinkeby hittades skjuten i magen igår kväll. När han fördes till sjukhus var han vid medvetande och talbar, rapporterar polisen på sin hemsida.

Polisen fick ett larm vid kvart över åtta på kvällen. En ung man, född 2002, hade hittats utomhus i Rinkeby, skjuten i magen. Polisen åkte med honom till sjukhuset för att få veta närmare vad som hänt. Andra patruller sökte vittnen till händelsen och det som tros vara en brottsplats spärrades av.

En helikopter var under en tid uppe i sökandet efter misstänkta gärningspersoner. Polisen undersökte också Rinkebys tunnelbanestation.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp. Tidigt i morse var fortfarande ingen misstänkt gripen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Aktionsgruppen Sthlm Mot Hat mobiliserar för trygghet i helgen

Imorgon planeras en hataktion från en grupp partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs. Planen är att åka runt mellan Stockholmsförorter och bränna koraner. Därför planerar aktionsgruppen Sthm mot hat en motaktion för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen.

Kommer buss 517 som den ska till Hjulsta?

Buss 517 blir ofta inställd genom Hjulsta i eftermiddagsrusningen. Hjulstabor som väntar på bussen väntar förgäves. – Jag upplever att våra resenärers förtroende i Hjulsta/Tensta är allvarligt skadat, på grund av att Arrivas centrala trafikledning ställer in trafiken genom Hjulsta och Tensta i eftermiddagsrusningen och beordrar linje 517 att åka via Barkabybron för att spara tid, säger en busschaufför.

Festival för allas rätt till en egen plats på jorden

Orten Odlar, var namnet på kolonilottsfestivalen som nätverket Peppar och Pumpa arrangerade i Tensta i helgen. Där fanns grönsaker, kryddor och blommor till försäljning samt workshops, uppträdanden och konst.