Under valkampanjen till Europaparlamentet reste jag från norr till söder, från Umeå till Malmö. Jag besökte utanförskapsområden i 30 städer. Mitt mål var att prata med så många människor som möjligt i dessa områden. Jag ville berätta om Liberalernas EU-politik, men också lyssna på deras berättelser om Sverige.

Den fråga jag fick oftast under kampanjen var: Vem ska Liberalerna välja till partiledare? Mitt svar var alltid Erik Ullenhag och jag mottogs med applåder.

Mitt svar var alltid Erik Ullenhag och jag mottogs med applåder.

Eriks stora engagemang för de människor som har det svårast i samhället gör att han är uppskattad i dessa områden. Han lyssnar och tar våra problem på allvar.  Under sin tid som integrationsminister var han ofta på besök, och under en period flyttade han hela sitt kansli till Rinkeby. Det har satt spår! 

I dessa områden röstar människor i hög grad på socialdemokraterna och vänstern, men de är besvikna. Många som bor där har upplevt fruktansvärda saker, men lyckats fly och skapa sig ett nytt liv här i Sverige. Dessa områden borde vara en självklar plats för det liberala budskapet om individens frihet.

Liberalerna behöver en partiledare som lyssnar på människor från alla delar av samhället. En ledare som står stark i sin liberala övertygelse och som på allvar vill överbrygga de stora klyftor som finns i samhället idag. Därför hoppas jag, med stort stöd från alla jag träffade under kampanjen, att partiets landsmöte väljer Erik Ullenhag till vår nästa ledare.

Abdukadir Salad Ali, f.d. kandidat till Europaparlamentet (L)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Anslut er till Böckernas befrielsefront!

Detta är en appell. Var med och befria stockholmarnas böcker! 200.000 böcker har rånats av den borgerliga majoriteten. Ett helt bibliotek, det Internationella biblioteket på Odengatan.

Stängningen av Reactor fick förödande konsekvenser

När stadsdelsnämndens ordförande i Rinkeby-Kista, Ole-Jörgen Persson, i samråd med den borgerliga majoriteten, beslutade att stänga all öppen fritidsverksamhet med mycket kort varsel, var det uppenbart för alla som arbetar med unga, att det skulle leda till förödande konsekvenser. 

Vänsterpartiet: De styrande politikerna måste satsa på Järva

För några veckor sedan sköts en pojke till döds i Tensta och ytterligare två skadades. Sorgen efter skjutningen var påtaglig i hela området och många samlades till en minnesstund för att hedra den omkomna pojken och för att lufta sin frustration kring våldet som aldrig verkar ta slut. Vi är många som sedan länge känner att det görs för lite för att bryta våldet.

”Pandemin är ett större problem för utsatta grupper”

För ett par dagar sedan publicerade Madonna ett inlägg om Coronaviruset på sitt Instagramkonto som blev viralt. Hon satt naken i ett badkar fyllt med rosenblad och berättade om hur Coronaviruset har gjort oss mer jämlika, eftersom viruset kan drabba vem som helst, oavsett om du är rik eller fattig. I slutet av inlägget avslutar hon med att säga att vi alla sitter i samma båt, och om skeppet sjunker, så drunknar vi alla.