Under valkampanjen till Europaparlamentet reste jag från norr till söder, från Umeå till Malmö. Jag besökte utanförskapsområden i 30 städer. Mitt mål var att prata med så många människor som möjligt i dessa områden. Jag ville berätta om Liberalernas EU-politik, men också lyssna på deras berättelser om Sverige.

Den fråga jag fick oftast under kampanjen var: Vem ska Liberalerna välja till partiledare? Mitt svar var alltid Erik Ullenhag och jag mottogs med applåder.

Mitt svar var alltid Erik Ullenhag och jag mottogs med applåder.

Eriks stora engagemang för de människor som har det svårast i samhället gör att han är uppskattad i dessa områden. Han lyssnar och tar våra problem på allvar.  Under sin tid som integrationsminister var han ofta på besök, och under en period flyttade han hela sitt kansli till Rinkeby. Det har satt spår! 

I dessa områden röstar människor i hög grad på socialdemokraterna och vänstern, men de är besvikna. Många som bor där har upplevt fruktansvärda saker, men lyckats fly och skapa sig ett nytt liv här i Sverige. Dessa områden borde vara en självklar plats för det liberala budskapet om individens frihet.

Liberalerna behöver en partiledare som lyssnar på människor från alla delar av samhället. En ledare som står stark i sin liberala övertygelse och som på allvar vill överbrygga de stora klyftor som finns i samhället idag. Därför hoppas jag, med stort stöd från alla jag träffade under kampanjen, att partiets landsmöte väljer Erik Ullenhag till vår nästa ledare.

Abdukadir Salad Ali, f.d. kandidat till Europaparlamentet (L)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Pandemin är ett större problem för utsatta grupper”

För ett par dagar sedan publicerade Madonna ett inlägg om Coronaviruset på sitt Instagramkonto som blev viralt. Hon satt naken i ett badkar fyllt med rosenblad och berättade om hur Coronaviruset har gjort oss mer jämlika, eftersom viruset kan drabba vem som helst, oavsett om du är rik eller fattig. I slutet av inlägget avslutar hon med att säga att vi alla sitter i samma båt, och om skeppet sjunker, så drunknar vi alla.

Hur kan Mats Löfving bli ny polischef i Stockholm?

Rikspolischefen Anders Tornving har beslutat att förordna Mats Löfving, nuvarande chef för Nationella operativa avdelningen, till polischef för region Stockholm. Är det rimligt att låta en person som företräder en människosyn som Löfving ger uttryck för, tillträda rollen som regionpolischef?

Morgan Johansson (S) svarar på frågor om gängkriminaliteten i Järva

Anders Österberg, riksdagsman (S), ställde frågor om utvecklingen och hanteringen av den ökade gängkriminaliteten i Järva i ett öppet brev till inrikesministern Mikael Damberg (S). Nu svarar Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister (S), på brevet.

Tomas Eriksson svarar på kritiken

Ingen är nöjd med att rulltrapporna på t-banestationen i Rinkeby inte funkar. Jag förstår vilka problem det skapar. Inte minst för alla människor i Rinkeby som jobbar i vård, omsorg, kör bussar och alla andra jobb som gör att vårt samhälle fungerar varje dag och särskilt nu.