Under lördagen samlades ett flertal människor på Rinkeby torg för att ta del av Rinkeby centrums sommarfest. Det bjöds på somalisk musik och aktiviteter.

Musiken ekade på hela Rinkeby torg, DJ Ice hade kommit från London för att spela somalisk musik. Det uppskattades mycket av alla besökare som dansade och sjöng med. 

I ett tält bjöds det även på sockervadd och ansiktsmålning för barnen. Det fanns även en hoppborg.

Efter ett tag kom Naima upp på scenen och sjöng somaliska låtar. Hon sjöng även den somaliska nationalsången tillsammans med alla besökare. Hon äger butiken Naima Fashion House i Rinkeby. Efter uppträdandet ägde en modevisning rum av Fadumiina.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu kommer plaskdammen i Nydalsparken bli som ny

Det dröjde  tre år, och tre somrar, innan plaskdammen i Nydalsparken i Tensta började renoveras. Men nu är arbetet äntligen igång!

Järvabor fick medaljer i Stockholms stadshus

Igår kväll fick tre Järvabor motta medaljer för sina insatser på idrottens området. Festen ägde rum i Gyllene salen i Stockholms stadshus.

Nobel i Rinkeby blir digitalt och öppet för alla

Det blir inget luciatåg i Rinkeby för årets Nobelpristagare i litteratur. Men niorna från Enbacksskolan har jobbat hela hösten med sin gåva till Louise Glück och nobelveckan kommer att uppmärksammas digitalt.

”Jag har förtroende för rektorn”

Happy Hilmarsdottir, grundskolechef i Stockholm, kontaktade Nyhetsbyrån Järva för att kommentera den anmälan till Skolinspektionen som föräldrar till barn i Hjulsta grundskola skickat in.