Löpare springer jämsides på Järvafältet.

I morgon, söndag, får 150 personer springa Tensta Rinkeby Grass Run. Det är en stor förändring mot de senaste 18 månaderna, som har haft olika corona-begränsningar.

När spridningen var som värst så startade alla en och en, med 30 sekunders mellanrum. De senaste månaderna har det begränsade startfältet istället startat med 2 meters mellanrum. Även om ängen är bred så får något stort startfält inte plats.

Men 14.00 på söndag är det fritt fram att utmana Elena Osokina och Jonis Serry om de 10 000 kr som går till 2021 års totalsegrare. Loppet är 5 km för vuxna och 2,8 km för barn. Samling 13.45 inne på Spånga IP.

Efter loppet joggar alla till caféet i Akalla by och fikar tillsammans. Allt är gratis.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Husbys konstnärer ställer ut

Husby Konst & Hantverksförening hade vernissage i helgen. Inte mindre än 56 av föreningens medlemmar ställer ut sina alster i konsthallen.

Larm om skottlossning i Kista Galleria idag

Polisen fick 13.46 larm om en misstänkt skottlossning i Kista Galleria. I nuläget är det oklart om någon har skadats, skriver polisen på sin hemsida. Gallerian utrymdes och samtliga ingångar spärrades av.

”Var är polisen när vi har våra möten i Tensta?”

Stockholms stad och polisen har presenterat ett nytt samarbete för att öka tryggheten. Men när föreningar och personal möts på fredagarna inför helgens nattvandring är polisen sällan med.  – Var är de? Polisen har inte varit med på våra utsättningsmöten i Tensta på länge.

Hembla säger upp 58 hyresgäster i Järva

Hyresgästföreningens tidning Hem&Hyra avslöjade i senaste numret att 99 hyresgäster som bor i Hemblas hus i Järva och Södertälje kommer att bli av med sina hyreskontrakt. 58 av de uppsagda hyresgästerna bor i Järva.