Löpare springer jämsides på Järvafältet.

I morgon, söndag, får 150 personer springa Tensta Rinkeby Grass Run. Det är en stor förändring mot de senaste 18 månaderna, som har haft olika corona-begränsningar.

När spridningen var som värst så startade alla en och en, med 30 sekunders mellanrum. De senaste månaderna har det begränsade startfältet istället startat med 2 meters mellanrum. Även om ängen är bred så får något stort startfält inte plats.

Men 14.00 på söndag är det fritt fram att utmana Elena Osokina och Jonis Serry om de 10 000 kr som går till 2021 års totalsegrare. Loppet är 5 km för vuxna och 2,8 km för barn. Samling 13.45 inne på Spånga IP.

Efter loppet joggar alla till caféet i Akalla by och fikar tillsammans. Allt är gratis.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hur lång tid ska det ta att laga bron ?

Det var den 26 april som en lastbil körde in i Femte Rinkebybron och gångbron över stråket stängdes av. Nu är det den 8 juli och gångbron är fortfarande trasig. Hur lång tid ska det behöva ta?

”Vi är väl medvetna om hur smutsig fotbollen är”

När Expressen rapporterar om att en fotbollsspelare har en koppling till någon som i sin tur ska ha koppling till kriminella måste vi tala klarspråk – man kan ha hur många kopplingar som helst utan att själv överhuvudtaget ha gjort något fel. 

Avtalet med Riddarens vårdcentral i Akalla sägs upp

Region Stockholm säger upp vårdavtalen med tre vårdcentraler. Det handlar om Riddarens vårdcentral i Akalla, och motsvarande vårdcentraler i Märsta och Tyresö. Anledningen är allvarliga brister i hur ekonomin har skötts och även hur läkemedel hanterats.

Lust att läsa ökar lusten att lära

På Rinkeby bibliotek drar projektet Läslust i Rinkeby igång i höst. Barn…