Spånga IP när Järvaveckan är över. Bild: Ilke Öztenar

Nio dagar. En stor scen. Tre paneldebatter på stora scenen varje dag. Alla partier var med och partiledarna talade varsin dag. Allt sändes direkt på SVT.

Fem stora tält för seminarier. Sammanlagt 135 seminarier under veckan. En sporthall. 91 mindre tält för mer än 200 organisationer, företag och myndigheter. 30 lokala föreningar från Järva deltog i år och samsades i åtta tält som öppnats upp till ett enda.

Basketplan för alla och hoppborg för de yngsta. Food trucks och gott om plats att sitta. Konstverk att beskåda. Popcorn överallt.

Ungdomar från Järva arbetade som funktionärer hela veckan. Hur många besökare som varit där vet ingen, men många, många fler än förra året. Det har fungerat bra.

Solen sken. Bara regeringspartierna drabbades av oväder. Men när statsminister Stefan Löfven höll det avslutande talet var det uppehåll mellan regnskurarna.

Så var Järvaveckan över för den här gången.

 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu blir det fest till slut!

Alla som bor i studentskrapan Tensta Torn bjuds in till centrum för…

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att man nu har stoppat AstraZeneca vaccin helt, förutom för de som tidigare har fått AstraZeneca, därför att det finns uppgifter om att allvarliga biverkningar kan uppstå om man blandar olika vaccin. Dessutom information om att papperslösa som vill vaccinera sig ska vända sig till vårdcentraler. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Rån i Husby imorse

Polis kallades till Husby vid halv tio på tisdagsmorgonen med anledning av att en person blivit utsatt för ett rån i sin bostad.

Kvinnonätverket Womenisa delar ut pris

Det nylanserade kvinnonätverket Womenisa har delat ut utmärkelsen månadens Womeneur. Amal Said, verksamhetsansvarig för Womenisa, berättar om utmärkelsen och hur nätverket arbetar med kvinnlig utveckling och entreprenörskap.