Spånga IP när Järvaveckan är över. Bild: Ilke Öztenar

Nio dagar. En stor scen. Tre paneldebatter på stora scenen varje dag. Alla partier var med och partiledarna talade varsin dag. Allt sändes direkt på SVT.

Fem stora tält för seminarier. Sammanlagt 135 seminarier under veckan. En sporthall. 91 mindre tält för mer än 200 organisationer, företag och myndigheter. 30 lokala föreningar från Järva deltog i år och samsades i åtta tält som öppnats upp till ett enda.

Basketplan för alla och hoppborg för de yngsta. Food trucks och gott om plats att sitta. Konstverk att beskåda. Popcorn överallt.

Ungdomar från Järva arbetade som funktionärer hela veckan. Hur många besökare som varit där vet ingen, men många, många fler än förra året. Det har fungerat bra.

Solen sken. Bara regeringspartierna drabbades av oväder. Men när statsminister Stefan Löfven höll det avslutande talet var det uppehåll mellan regnskurarna.

Så var Järvaveckan över för den här gången.

 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Här får tjejer lära sig koda i sommar

Tjejer och ickebinära mellan 8 och 18 år kan lära sig programmering i Rinkeby i sommar genom projektet Hello Girl!.

Attentaten mot Spånga kyrka tas upp i riksdagen

Med anledning av de två brandattentaten mot Spånga kyrka skickar riksdagsledamoten Anders Österberg, S, en skriftlig fråga till kulturminister Amanda Lind. – Jag vill fråga om statsrådet fördömer attackerna mot Svenska kyrkan i Spånga och om statsrådets tankar om skydd för religiösa platser?

Järva röstar!

Dagen före valet var det slutspurt i valarbetet i Järva. Biblioteket stängde…

Järvaprofil nominerad till pris

”I augusti mördades en före detta spelare. Mordet tog Ove och alla de andra i Kista SC hårt. Alla spelare är Oves barn”. Så lyder en del av motiveringen som fått Järvabon Ove Eriksson, tränare i bland annat Kista SC, nominerad till Svenska Barnidrottspriset.