Finalen i fotbollsturneringen Seuki gick av stapeln igår på Spånga IP. Matchen avgjordes på straffar och vinnaren blev Rinkeby Stars.

Sedan den 13 juli har den årliga somaliska kultur- och idrottsveckan Seuki pågått på Spånga IP. Tolv europeiska lag som utgörs av den somaliska diasporan har mött varandra i en kamp om mästerskapet.

Igår avgjordes finalen där Rinkeby Stars mötte Som United FF. Matchen slutade i oavgjort på 1-1 och matchen avgjordes därför på straffar. Slutresultatet blev 5-4 och segrarna blev Rinkeby Stars.

Eleni Terzitane & Kahin Ahmed
Bilder: Abdiqani Dahir
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misshandel inne på Blå Huset i Tensta i lördags

En man misshandlades av en grupp maskerade unga män inne på Blå Huset i Tensta i lördags. Ambulans tillkallades och den misshandlade mannen fördes till sjukhus.

Vattenleken i Husbyparken färdig!

Lagom till värmen blev vattenleken i Husbyparken klar. Det sprutar och stänker lite hur som helst och barnen kan själva sätta fart på vattenstrålarna.  – Det är jättekul, sade Ali, 9 år, i plaskblöt t-tröja.

Tensta Rinkeby Grass Run blir triathlon i juli

Nu provar Rinkeby Run triathlon. – Det blir toppen, säger Johanna Granhällen, som leder tjejernas tävling med 28 poäng med sex lopp kvar till mål.  – Superkul, säger Jonathan Cederlund, som ligger sexa, 140 poäng från ledande Jonis Serry.

Aysha Jones vill inte bli årets stockholmare

Aysha Jones avsäger sig nomineringen till public service-utmärkelsen Årets stockholmare. Orsaken är en annan nominering med SD-kopplingar. – Public service som ska vara för alla visar sig återigen inte vara för min svarta, svenska kropp, säger Aysha Jones.