Jag vill att alla i världen har det bra, har hus som de ska bo i och har mat att äta.
Jag vill att min familj ska leva utan oro och nå sina mål och drömmar.

Jag vill äta mycket och inte bli tjock

Jag vill få motorcykelkörkort och köra på kvällen när det inte är mycket bilar och friskare luft

I framtiden vill jag ha jobba med mitt drömjobb och få mycket pengar och köpa till familjen vad de vill ha, eftersom de köper vad jag vill ha nu och jag vill tacka de för allt nån dag.

Vill att mina kompisar också ska ha det bra i livet och nå sina mål.

Jag skulle vilja jobba inom varje yrke för att känna till hur de som jobbar inom det känner sig.

Jag skulle vilja resa över hela världen och se platser som inte många har sett

Jag skulle vilja träffa Jackie Chan och vara med i hans film (en minut skulle räcka att vara med xa-xa-xa)

Jag skulle vilja att fler lärare var som mina två lärare från Globala gymnasiet, Matilda och Lina. Jag skulle vilja att varje person har sådana människor som de i sina liv.

Jag skulle vilja arbeta som pilot med min kompis. Och att alla nära kära skulle åka med i flygplanet och att vi skulle hamna på en ö utan internet och ha det riktig nice.
Vi skulle bada, leka, spela, grilla äta, prata och minnas gamla tider. Gråta och samtidigt skratta för de tider som har gått var jobbiga och samtidigt de roligaste tider

Jag skulle vilja att de som har levt i svåra situationer får fina saker i sitt liv och glömmer bort all skit som de fått gå igenom.

Niso Yakubova

Niso var en av Nyhetsbyrån Järvas sommarjobbare. Hon är 17 år och kom till Sverige från Uzbekistan för snart fyra år sedan.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad ska SD hitta på nu?

Sverigedemokraterna har under många år framgångsrikt satsat på kriminalpolitiken. Men vad ska de satsa på nu, när den nuvarande regeringen lagt ner mer resurser på kriminalpolitiska insatser än vad som skett de senaste 30 åren? Och när regeringen dessutom lyckats kombinera det med en lite tur (encrochat) och redan nu uppnått framgångar i kampen mot den organiserade brottsligheten. Vad ska SD hitta på nu?

Damberg lägger skulden på de minst privilegierade

När Damberg i en intervju i Aftonbladet anger att grundorsaken till att kriminaliteten växer i samhället är en växande segregation som bland annat beror på att för många invandrare har bosatt sig i samma områden, är sveket mot den del av Sveriges befolkning som har bakgrund från andra länder fullständigt.

Kommer Rinkeby bli som Kaningården nu?

Rinkebypolisen ska börja använda drönare i sitt arbete för att söka efter människor och övervaka stora folksamlingar. Nyheten kom nu i veckan men jag har väntat på den i två år.

Fotboll, lövträd och ett fågelbo

Redaktören har bett oss berätta. Om vad? ”Ja, om huset eller kvarteret där du bor”, med ett förstående skratt efteråt. Här gäller det att hjälpas åt i alla lägen börjar vi förstå, så jag sätter mig på balkongen för att ta en funderare. Här händer ju ingenting just nu.