Med anledning av de två brandattentaten mot Spånga kyrka skickar riksdagsledamoten Anders Österberg, S, en skriftlig fråga till kulturminister Amanda Lind.
– Jag vill fråga om statsrådet fördömer attackerna mot Svenska kyrkan i Spånga och om statsrådets tankar om skydd för religiösa platser?

Anders Österberg har i en tidigare intervju vädjat till Stockholm stad att kyrkan ska skyddas med ordningsvakter.
– Jag hoppas att detta hörsammas. Spånga kyrka är en av Sveriges äldsta kyrkor. Den knyter ihop många av de kulturminnen som finns längs Järvafältet.

Efter attentatet natten till onsdag anordnades en manifestation till stöd för kyrkan av flera muslimska samfund och andra organisationer. Några dagar senare, natten till söndag, skedde ytterligare ett attentat.

Polisen har genomfört teknisk undersökning vid båda tillfällena och det som framkommit där ska analyseras. Nu tittar man på möjligheterna till tillfällig kameraövervakning, bättre belysning och ökad närvaro av polis för att förhindra fler brott.

De som har information om brotten eller har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med det inträffade uppmanas att kontakta polisen på 114 14 eller via polisens kontaktformulär.

Ännu är ingen frihetsberövad i ärendena.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad händer med moskén i Husby?

Enligt detaljplanen ska fastigheten där moskén finns idag rivas och istället ska det byggas bostäder. Men vart ska Husby Islamiska Kultur Center ta vägen?  – Vi har mejlat överallt, men får inga svar, säger Omar Sayed, kassör i församlingen.

OKQ8 avspärrad – farligt föremål på plats

Bensinstationen OKQ8 i Rinkeby utrymdes och spärrades av under fredagseftermiddagen med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ska ha hittats i anslutning till en bil.

Kista bibliotek släpper podd

Kista bibliotek har producerat en podcast för stockholmarnas egenförfattade och tidigare opublicerade noveller. Men än finns det möjlighet att delta om man har en tidigare opublicerad novell och är folkbokförd i Stockholms län.

Vårens sista Town Hall Meeting med borgarråden i Stockholm

Vårens sista Town Hall Meeting var det mest välbesökta digitala mötet hittills, som Stiftelsen Global Village anordnat. Melody Farshing fördelade ordet mellan de drygt 60 deltagarna och de sex borgarråden som styr i Stockholms stad.