Benjamin Dousa

Istället för att låta den demokratiska processen i stadsdelsnämnden ha sin gång, väljer du att gå ut i media och svartmålar stadsdelens anställda. Du hänvisar till en utredning som har undanhållits från personalens fackliga representanter och stadsdelens politiker.

Uppenbarligen har media fått tillgång till hela, eller delar av, utredningen då utdrag ur den redovisas i bland annat i DN. Du har meddelat att personalen ska omplaceras eller avslutas med hänvisning till påstådda brister, utan att ge personalen möjlighet att bemöta vad som påstås i en utredning de inte haft tillgång till.

Du visar ett förakt för både den demokratiska och lagliga processen inför beslut

Du visar ett förakt för både den demokratiska och lagliga processen inför beslut. Personalen utmålas som inkompetent, ovillig att samverka med polisen och slapphänt gentemot den eventuella förekomsten av narkotika inom ungdomsverksamheten.

Som förhandlingsansvarig för Kommunal och representant för våra medlemmar, och för samtliga medarbetare inom verksamheterna Reactor och Ungdomens Hus, förväntar jag mig en offentlig ursäkt av dig. Det är det enda rätta du kan göra innan din avgång, Benjamin Dousa!

Riitta Eddib, Kommunal Rinkeby-Kista

 Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vems historia får bära historien om orten?

Jag har precis sett dokumentären ”Älskade Husby” på SVT och intrycken blir extra många eftersom jag växte upp på andra sidan Järvafältet. Det handlar om min egen årgång, som tonåring kände jag några av deltagarna och jag känner igen de flesta.

Skrota utredningen om marknadshyror!

Inom kort presenterar regeringen utredningen om marknadshyror. Vi i Järva som är hårt drabbade av  coronaviruset som sprider sig i trångbodda familjer kräver att utredningen omedelbart stoppas i papperskorgen.

Ökade resurser till polisen är ingen garanti för förbättring

Vi är många som har sett den film som spridits från ett mycket våldsamt polisingripande på Järva under tisdagskvällen. Utan att föregå utredningen i denna enskilda händelse, är det mycket tydligt att det är många som drabbas av övergrepp som begås av poliser.

Sälj inte ut Svenska bostäder – allmännyttan behövs

Katarina Luhr (MP) har påstått att endast elva av Stockholms stadsdelar uppfyller de blågröna kraven på ”dominerande” allmännytta för att komma i fråga för ombildningar. En av de stadsdelar som pekats ut är Husby.