Benjamin Dousa

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det. 

Den förändring som Benjamin Dousa vill ha skulle allvarligt försämra det som Moderaterna alltid säger att de är för, nämligen valfrihet. I det här fallet valfriheten att själv få planera sin ekonomi utifrån sina egna behov. Dessutom innebär förslaget mycket byråkrati och detaljstyrning av människors liv. 

Moderaterna brukar alltid tala om ökad valfrihet

Moderaterna och Muf brukar alltid tala om ökad valfrihet för individen och att samhället inte ska lägga sig i människors privatliv. Men i det här fallet är det just mindre valfrihet och mer detaljstyrning av människors liv man vill ha.

Ahmed Abdulahi Mohamed (MP)
Ledamot i Stockholms kommunfullmäktige.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Många från Järva måste helt enkelt vara på jobbet

Den kris vi ser nu med Corona kommer vara en svår utmaning för vår stad. Vi som bor och verkar här i Järva ser stora behov. De senaste dagarna har Järva drabbats extra hårt av Coronaviruset, med flera dödsfall.

Det är uppror i tvättstugan på Rinkebysvängen!

På Rinkebysvängen är det uppror bland hyresgästerna. De nyrenoverade tvättstugorna fungerar dåligt. Tvätten blir varken ren eller torr. Nikoletta Dolfin berättar om läget.

Vad tänker politikerna göra?

Vad tänker politikerna göra för ungdomarna? Särskilt för de ungdomar som står…

Om DN och bevakningen av orten

I ett tidigare inlägg här reagerade jag på att DN i en artikel gjort det till en lek för läsarna att gissa vilka stadsdelar i huvudstan som var ”värst” smittade. Ja, det stod värst i rubriken. Inte mest drabbade, vilket empatiska journalister skulle ha skrivit.