Benjamin Dousa

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det. 

Den förändring som Benjamin Dousa vill ha skulle allvarligt försämra det som Moderaterna alltid säger att de är för, nämligen valfrihet. I det här fallet valfriheten att själv få planera sin ekonomi utifrån sina egna behov. Dessutom innebär förslaget mycket byråkrati och detaljstyrning av människors liv. 

Moderaterna brukar alltid tala om ökad valfrihet

Moderaterna och Muf brukar alltid tala om ökad valfrihet för individen och att samhället inte ska lägga sig i människors privatliv. Men i det här fallet är det just mindre valfrihet och mer detaljstyrning av människors liv man vill ha.

Ahmed Abdulahi Mohamed (MP)
Ledamot i Stockholms kommunfullmäktige.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skyll inte skövlingen av Granholmstoppen på kyrkan

I en artikel i Församlingsbladet skriver Spånga-Kista församling om det kontroversiella begravningsplatsbygget på Granholmstippen. Bladet redogör sakligt för behovet av en ny begravningsplats, om hur planerna växt fram och skriver att Stockholms kommun hoppas att ”Järva begravningsplats” ska få samma betydelse som Skogskyrkogården har söder om staden.

När han bodde i Rinkeby var han en invandrare

Svenska medier rapporterar att en svensk blivit Somalias premiärminister. Men när Roble bodde i Rinkeby betraktades han som invandrare, och behandlades på samma sätt som andra marginaliserade grupper i samhället. 

Hennes högsta önskan är att slippa förnedringen

Häromdagen blev jag uppringd av en kvinna, som fått mitt mobilnummer av en väninna. Hon behövde hjälp med en SFI-läxa. Hon var stressad, om hon blev kuggad på SFI, så skulle hon få än mer problem med socialtjänsten.

Eriksson – ta ditt ansvar!

När jag läser de svar som Thomas Eriksson (MP), ansvarigt regionråd för att bland annat rulltrappan i Rinkeby ska fungera, ger till Nyhetsbyrån Järva blir jag först förvånad. Sedan förbannad.